Domácí výborná majonéza

Suroviny

3 žloutky
200-300 ml slunečnicového oleje
1 KL dijonské hořčice
trocha octa nebo citronové šťávy
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dejte půl hodiny předem na pult, aby měly pokojovou teplotu.

  2. Do misky dejte žloutky, hořčici a trochu soli.
    Zakápněte trochou octa nebo citronové šťávy.

  3. Poté dobře prošlehejte a po kapkách postupně přidávejte olej. Dávkujte za stálého šlehání a opravdu opatrně, vše se musí vstřebat. Olej zkrátka nesmí být v misce prakticky vidět a hned se musí spojit s vaječnou směsí do hladké emulze.

  4. Jakmile bude směs trochu hustá, tak je hotovo.

Komentáře k receptu Domácí výborná majonéza

  • casino casino

    No proč ne, že ;-)
    Leč od té doby co jsou k mání tzv. tyčáky vč. k nim určených úzkých mixovacích nádob, tak klasickou přípravu používají patrně jen nostalgičtí staromilci... :-K

    Odpovědět