Zámecká drůbeží játra

Hella Kuchařka:

Pokrmy z vnitřností 8 názorů

512

Suroviny

500 g drůbežích jater
2 velká jablka
2 větší cibule
sůl
pepř
paprika
olej
hladká mouka na obalení
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme cibuli a nakrájíme jí na kolečka asi půl cm široká. Můžeme si pomoci tím, že do ní vždy zapíchneme párátko, aby se nám při řezání a obalování nerozpadla na jednotlivé kroužky, které by při smažení zabraly hodně místa na pánvi.

  2. Jablka rovněž oloupeme, vykrojíme jadřince a nakrájíme na 1 cm široká kolečka.

  3. Cibulové i jablečné kroužky obalíme v mouce a osmahneme z obou stran.

  4. Játra naporcujeme na menší kousky, osolíme, opepříme a opaprikujeme.

  5. Na talířek si dáme hladkou mouku, postupně okořeněné kousky jater obalujeme a vkládáme na pánvičku s horkým tukem a restujeme asi 5 minut. Vše servírujeme na nahřáté talíře.

Poznámka

Ideální je, když smažíme najednou na dvou pánvích, aby jablka, cibule i játra byly asi přibližně stejně hotové. Pokud nestíháme, to dříve hotové uchováme v teple nebo dohřejeme v mikrovnce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Zámecká drůbeží játra

  • jahoda jahoda

    výborná pomůcka na krájení cibule jehttp://www.zahradahobby.cz/hreben-na-krajeni-cibul..., kdo nezná, třeba ocení.;-) nedávno jsem koupila za 38,-Kč a jinak už cibuli nekrájím...

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Přesně jak Magdalenka - receptík mi unikl ;-)
    Bezvadný tip :yes: - nejen na pokrm, ale i na vychytávky při přípravě :yes::-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Hella, veľmi pekné! Trávim tu menej času, takže skoro mi toto uniklo. A to krájanie cibule! Aké jednoduché a napriek tomu by ma to nikdy nenapadlo...Ďakujem za recept i za to krájanie...
    +

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Jani, tu cibuli i na špízy nakrájíš podobně, jako tady s párátky. Musíš tu cibuli nejdříve napíchnout na jehlu (může už na ní být i maso) a pak teprve ukrojit. Plátky cibule ale v tom případě budou dost silné (asi 1 cm, aby se tam jehla vešla). Tady stačí párátka - jsou tenká. Na talíři pak většinou cibuli na jednotlivá kolečka rozházím, tady jsem moc pospíchala, a zůstaly vcelku.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • Jenda1 Jenda1

    Několik dobrých nápadů v jednom receptu hodnotím plusíkem.:-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    No, vypadá to skvostně:-p Já bych asi měla problém s tou cibulí. Kolikrát je v receptu na špízy napsané-nakrájet na kolečka, ale zkuste kolečko cibule napíchnout na jehlu:-D Takže to řeším raději měsíčkama, ale tady ta kolečka jsou úžasná. Máš plus, Helli, játra máme rádi:-p (zase jsem málem napsala-játru máme rádi, to by zase někdo měl radost):-)):-D:-))

    Odpovědět

  • Marta Marta

    tak už se nám odkrylo tajemství Zámeckých jater :-), vypadají velice jednoduše a chutně :-p, jen škoda, že zbytek rodinky zřejmě nepřesvědčím :-/ (musí být játra schovaná v omáčce), asi by zůstali jen na těch jablkách :-D

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo