Pečené uzené koleno s bramborovou kaší a uzená polévka

Suroviny

1 uzené koleno
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
4 kuličky pepře
1 cibule
kořenová zelenina
3 stroužky česneku
Šťáva k masu:
1 cibule
asi 70 g špeku
hrst nakrájené kořenové zeleniny
lžíce studeného másla
Polévka z uzeného kolena:
kořenová zelenina (mrkev, petržel, kousek celerové bulvy)
lžička másla+ lžíce oleje
vývar z kolena
2 stroužky česneku
kus uzeného kolena
uvařené kroupy
nasekaná petrželka
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vše dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme koleno doměkka.
    Koleno vyjmeme a nakrájíme, kus odložíme do polévky.

  2. Na pánvi rozškvaříme kostičky špeku, přidáme cibuli a zeleninu a restujeme za občasného míchání, až cibule ztmavne, ale pozor -nepřipálit, cibule by zhořkla.

  3. Do pekáčku poskládáme nakrájené koleno, přidáme vše z pánve, podlijeme vývarem z kolena a dáme do trouby upéct asi na půl hodiny. Pak maso vyjmeme, výpek dáme do mixovací nádoby a tyčovým mixérem rozmixujeme. Vlijeme do malého kastrůlku a pokud je třeba, trošku rozředíme vývarem a prohřejeme, odstavíme a do horké šťávy vmícháme kousek studeného másla.

Komentáře k receptu Pečené uzené koleno s bramborovou kaší a uzená polévka

K receptu nejsou žádné komentáře.