Kuřecí prsíčka v jogurtu s královským bramborem, česnekovým dipem a grilovanými cherry rajčaty

Drůbeží maso Doba přípravy: 30 minut 0 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 30 minut 0 názorů

Suroviny 2 porce

Maso:
500 g kuřecích prsou bez kosti (můžeme použít i vykostěná stehna)
500 g bílého jogurtu
koření 7 pepřů
sůl
pepř mletý
Královské brambory :
200 g uvařenych brambor
200 g anglické slaniny (nebo šunky)
150 g červené cibule
petržel
olej nebo sádlo
Česnekový dip:
200 g zakysané smetany
3 stroužky česneku (dle chuti)
sůl
pepř
cherry rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a vložíme do mísy.
    Přidáme jogurt, sůl, pepř.
    Necháme odležet cca 24 hodin v ledničce.

  2. Oloupané a nakrájené brambory uvaříme a scedíme.
    V pánvi wok rozehřejeme sádlo (nebo olej), přidáme červenou cibuli nakrájenou na měsíčky, restujeme.
    Přidáme anglickou slaninu a ještě orestujeme (trochu prská). Po chvilce přidáme vychladle brambory. Restujeme dozlatova.
    Ke konci přidáme nasekanou petrželku. Zamícháme.
    Stáhneme z plotýnky a přikryjeme poklicí.

  3. Kuřecí prsa i s jogurtem vložíme na rozehřátou pánev, posypeme kořením 7 pepřů, restujeme cca 3 minuty z každé strany (v tuto chvíli přidáváme na pánev i cherry rajčata - mohou se dělat i zvlášť) potom přikryjeme poklicí a necháme dodělat cca 5 min.
    Maso je hotové až když ho rozkrojíme a není uvnitř syrové.
    Maso nakrájíme na plátky a můžeme s brambory a a dipem servírovat.

  4. Česnekový dip.
    Všechny uvedené ingredience smícháme a necháme odležet. Česnekový dip lze ozdobit pažitkou.

Komentáře k receptu Kuřecí prsíčka v jogurtu s královským bramborem, česnekovým dipem a grilovanými cherry rajčaty

K receptu nejsou žádné komentáře.