Pstruh a brambory s česnekovým dipem

Suroviny 2 porce

2 ks pstruha (chlazeného)
6-8 brambor ve slupce
koření Andělská křídla nebo grilovací koření
sůl
pepř
5 stroužků česneku
50 g anglické slaniny
50 g špeku
zakysaná smetana
pažitka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Pstruha oplácheme, osušíme. Osolíme a posypeme grilovacím kořením, česnekem zevnitř i zvenku. Dovnitř dáme anglickou i špek. Grilujeme na grilu nebo na pánvi z každé strany 8 minut.

  2. Brambory si uvaříme vcelku, aby byly měkké. Pokapeme olejem, posypeme grilovacím kořením a dáme na na 7-10 minut do trouby na 200 stupňů na gril.

  3. Dip si připravíme z celé zakysané smetany, ze dvou stroužků česneku, soli, pepře a pažitky.

Komentáře k receptu Pstruh a brambory s česnekovým dipem

  • Eraserhead Eraserhead(neregistrovaný)

    Anna Kocikova: "korenia" nie je nikdy dosť. Takže pre Vás ponúkam túto variantu .......
    http://varecha.pravda.sk/recepty/vege-pangas/29061...

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Anna Kocikova:souhlas :-D:-D:-D, já myslím, že každý vaří, co mu chutná bez ohledu na komanče. Upřímně, nepamatuju se, že by za nich byl nějaký výběr extra koření nemluvě o grilovacím :-D:-D:-D. Jinak osobně taky teda prefeuju jen bylinky na tyhle rybky, ale proti gustu....., neodsuzuju.;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    eraserhead:Ještěže ti "komančové"tady kdy byli,viď;-)Co se všechno na ně ještě nesvede:-D:-D
    Také dávám na pstruha i jiné ryby grilovací a další jiné koření:-*Nevidím na tom nic špatného;-)Recept se mi líbí i ta Tvá rybka na talíři s príma dipem:-p+3:yes:

    Odpovědět

  • mijula mijula(autorka receptu)

    eraserhead:Tisíc lidí, tisíc chutí..a ano, máte pravdu, mně to tak chutná :D

    Odpovědět

  • eraserhead eraserhead(neregistrovaný)

    čo poznám tento druh ryby, tak má celkom jemné mäso. Používanie grilovacieho korenia je hlúposť a dedičstvo po komančoch (namiesto toho použite vetvičku čerstvej bylinky), taktiež anglická a špek + tá ťažká príloha. Ryba má jemné mäso preto je potrebné ju aj sviežo pripraviť.
    Takto pripravená ryba aj s tou prílohou je presný návod ako by sa to nemalo robiť (jáj zabudol som, Vám to tak chutí a nikto si nesťažoval).
    Ešte že ste to nepiekly 90 minút na 200 stupňoch ako v tomto postupe http://varecha.pravda.sk/recepty/trout-in-czech-fo...

    Odpovědět

Tématické fráze: zapečené brambory ve slupce s dipem pstruh na grilu a dip pstruh recept ryba s dipem pečené brambory s cesnekovym dipem jak poznám kdy jsou uvařené brambory ve slupce zapečené brambory s dipem brambory s česnekovým pstruh s česnekovou petrželovým dipem recept na pstruha s brambory s česnekem recepty na pstruhy dip na pstruha pstruh recepty recepty varene brambory ve šlupce z dypem pstruh na grilu s dipem pstruh bylinkovy dip pstruh s petrželovým bramborem pstruh na bramborach recept na tresku s dipem dip k pecenemu pstruhovi