Vepřové závitky s restovanou zeleninou

Suroviny 2 porce

2 plátky vepřové pečeně
sůl a pepř
hořčice
tymián
anglická slanina
olej + plátek másla
Příloha:
1/4 květáku
1 malá cuketa
1 mrkev
1 cibule
2 str. česneku
olej + kousek másla
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a potřeme hořčicí. Poklademe plátky slaniny, pevně stočíme a spíchneme párátky. Opečeme na oleji, trochu podlijeme a pod pokličkou dusíme doměkka. Hotové závitky vyjmeme, vyndáme párátka, do šťávy přidáme kousek másla, odstavíme z plotny a rozmícháme.

  2. Na oleji s máslem orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek, nahrubo nastrouhaný květák, mrkev, cuketu, osolíme a opepříme, orestujeme a podle potřeby podlijeme vodou. Zelenina by měla být tak akorát, rozhodně ne úplně měkká.

Komentáře k receptu Vepřové závitky s restovanou zeleninou

K receptu nejsou žádné komentáře.