Fazolový salát se salátovou okurkou a zakysanou smetanou s koprem

Saláty Doba přípravy: 30 minut příprava 0 názorů

Saláty Doba přípravy: 30 minut příprava 0 názorů

Suroviny

250 g uvařených bílých fazolí
1 salátová okurka
150 ml husté zakysané smetany
čerstvý kopr - množství podle chuti
sůl
citronový pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vychladlé fazole vložíme do mísy. Okurku omyjeme a oloupeme tak, aby na ní zůstaly proužky slupky. Rozkrojíme ji podélně na půlky a částečně odstraníme vnitřek. Potom nakrájíme na malé kostičky a přidáme k fazolím.

  2. Opatrně osolíme a vmícháme zakysanou smetanu a velice jemně nakrájený kopr. Dochutíme citronovým pepřem a hned podáváme (aby okurka zůstala křehká, nezačala pouštět vodu a nenaředila smetanu).

  3. Salát podáváme s pečivem, ale je dobrý např. i ke grilovanému masu.

Komentáře k receptu Fazolový salát se salátovou okurkou a zakysanou smetanou s koprem

K receptu nejsou žádné komentáře.