Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 323 kJ / 1 272 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,25 g |
Tuky | 21,44 g |
Vláknina | 43,30 g |
Cholesterol | 14 mg |
Sodík | 3,23 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 215,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den předem namočené sušené houby dáme ve vodě, ve které se namáčely (je-li třeba, přilijeme více vody), vařit do měkka s přidáním kmínu.
Krok 2: Pohanku vsypeme do osolené vroucí vody a vaříme 8 minut. Poté odstavíme a zakryté pokličkou necháme 15-20 minut dojít do měkka.
Krok 3: Na sádle osmažíme skoro do zlatova nakrájenou cibuli. Přilijeme uvařené houby a odvaříme přebytečnou vodu. Pohanku slijeme přes cedník, propláchneme a okapanou přidáme k cibuli a houbám. Vše očesnekujeme, přidáme majoránku, důkladně promícháme, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a podáváme samotné nebo s okurkou.
Zveřejněno 9. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbový kuba z pohanky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yZJW
Moje poznámka
Houbový kuba z pohanky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yZJW
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 8 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 9 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 9 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 19 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 11 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 12 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 12 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 14 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 14 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 14 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 15 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 16 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 16 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 18 hodinami
Suroviny:
pohanka,
voda,
sůl,
houby,
kmín celý,
sádlo,
cibule,
česnek,
majoránka,
pepř
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.