Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné papriky v netradiční rajčatové omáčce

Hodnocení receptu je 5,0 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 20 min

70 min (50 min příprava + 20 min tepelná úprava)

12. 7. 2021 08:23

Suroviny

Porce: 2-3

Nutriční hodnoty

Energie2 309 kJ / 552 kcal
Bílkoviny54,57 g
Tuky22,12 g
Vláknina10,16 g
Cholesterol 163 mg
Sodík 189 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy30,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Původní receptj je z kuchařky Babicovy dobroty z r 2009. Asi jsem ho už trochu předělala a Jirkovi se omlouvám. Papriky takto udělané nám ale chutnají víc než v tradiční sladké rajské omáčce a víc než 10 let je jinak nedělám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

17. 7. 2021 11:07

Juraj Horak: :-) díky budu moc ráda, potěší mě vše nové :-Khezký víkend

Juraj Horak

17. 7. 2021 05:19

Marie . I kdyz s ryzi absolutne nesouhlasim , jste jednicka na teto strance . Nejste jesitna a mate svuj nazor . Kdyz budete mit zajem , tak Vam napisu svuj recept na vynikajici omacku , kterou jsem udelal svoji chybou z nouze .

bofinka

16. 7. 2021 23:38

Juraj Horak: To byste se divil, kolik "narodu" cpe do paprik mlete maso + syrovou ryzi, do rajske omacky nepridava cukr a neochucuje ji skorici ;-)
Treba na Balkane by do paprik pridali, krome syrove ryze a mleteho masa, jeste velkou hrst sekane petrzelove nate, v Turecku matu, kopr, petrzel a olivy, v Italii oregano nebo bazalku + petrzel, na Sicilii i hrozinky, nekecam.
A do rajske nikdo z techto "barbaru" nedava cukr. Mozna v Turecku do mleteho masa davaji skorici, nejsem si jista, protoze tu oni pridavaji do masa hlanve jehneciho, zde je pouzito maso hovezi. Proste svet je velky a chute ruzne ;-) a to je dobre:-!, jinak by nuda vladla a vse by bylo na jedno brdo . . .

Marie Svarcova Marie Svarcova

16. 7. 2021 22:25

Juraj Horak: :-) Děkuji za komentář, Do plněných paprik se prostě rýže dává a je to naprosto běžné. Skořici dávám do sladké rajské omáčky k hovězímu masu také běžně. Souhlasím s tím, že každý má jinou chuť což znamená 100 lidí = 100 chutí a určitě nikdo neuvaří přesně to co ten druhý:-K Hezký večer a vydařený víkend.

Juraj Horak

16. 7. 2021 22:12

Prominte . Kazdy mame jinou chut a jinak varime . Ale davat do plnenych paprik ryzi , nebo do holoubku je barbarstvi , Potom neni potrebna zadna priloha , ani chleba . Nikdy jsem nemel rad rajskou omacku . Ted ji varim s plnenymi paprikami pomerne casto . Zkuste do trosky omacky dat mletou skorici ochutnejte a mozna pochopite proc ji mam ted tak rad .

Marie Svarcova Marie Svarcova

12. 7. 2021 21:00

Eja57: :-)moc děkuji za komentář :-K přeji krásný večer a hezké, slunečné dny příšté

Eja57 Eja57

12. 7. 2021 20:30

Marie Svarcova: NEMAZAT:-!
Mi se na tom líbí ta jen proplachnuta rýže do náplně, dělám to stejně:yes: není to úplně obvyklý postup ale za mne :yes:

Marie Svarcova Marie Svarcova

12. 7. 2021 18:12

cathleen: :-)moc děkuji , on se velmi těžko vymyslí NOVÝ recept, vždy je to jen něco málo jinéh, Nic se nestalo já to chápu, že to někomu může vadit, zváště tomu, kdo má všechny nově vymyšlené. :-* Přeji hezký zbytek dne i všechny příští. :-K

cathleen cathleen (moderátorka)

12. 7. 2021 17:23

Marie Svarcova: není třeba nad něčím takovým (mazání receptu) přemýšlet. Spoustu méně zdařilých receptů tu máme v x variacích, ten váš je velmi zdařilý a dopodrobna popsaný :yes: díky za něj! :-)

Marie Svarcova Marie Svarcova

12. 7. 2021 16:29

casino: :-) díky za Váš milý komentář, Je tady opravdu hodně podobných receptů ale dosud to nikomu nevadilo. Já jsem fakt znala papriky jen v té sladké rajské jak to dělávala moje mamka - omáčku mám takovou ráda ale ne s paprikami. To jsem si tredy opravdu dovolila hodně;-) a pokud to tak moc vadí dám to smazat. :-K Hezký zbytek dne

casino casino

12. 7. 2021 14:36

Plněné papriky v netradiční rajčatové omáčce
Je zde údajně hafo rajčatových omáček bez cukru, takže se asi fakt nejedná o netradiční rajčudu :-)
No, psát ale NOVÝ rcp jen kvůliva absenci jedné lžíce cukru je opravdu na Řád zlaté vařečky, že ;-)

Marie Svarcova Marie Svarcova

12. 7. 2021 09:40

zizala: :-) díky za komentář, když mám čerstvá rajčata ze zahrádky tak je mám také nejraději ale když nejsou dám raději protlak. :-K Přeji hezký den

zizala zizala (moderátorka)

12. 7. 2021 09:28

A pro mě je to naopak tradiční omáčka, doma jsme plněné papriky jinak nedělali. Jen místo protlaku jsme často používali čerstvá rajčata.:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Suroviny: paprika čerstvá bílá, maso vepřové mleté, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, rýže, protlak rajčatový, olej, vývar

TopRecepty.cz

Plněné papriky v netradiční rajčatové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6n29