Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tuňákové steaky v sezamovém obalu

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 749 kJ /
418 kcal
Bílkoviny4,35 g
Tuky32,43 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 32 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy21,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Než začneme pracovat s masem, připravíme zálivku. Cherry rajčátka nakrájíme na malé kostky, do misky dáme najemno nakrájenou čerstvou bazalku, citronovou šťávu, nadrobno nakrájenou cibulku a můžeme přidat trochu mletého pepře. Vše promícháme a dáme do lednice uležet. Krok 2: Papriky zbavíme semínek a každou nakrájíme na silnější plátky. Krok 3: Steak z obou stran osolíme a opepříme. Z jedné strany jemně pokapeme olivovým olejem a okraje každého steaku obalíme ve směsi sezamu a chia semínek. Krok 4: Rozpálíme grilovací pánev a opečeme tak, aby uvnitř zůstal steak syrový a okraje teplé. Po opečení přikryjeme maso alobalem a necháme steak chvíli odpočinout.

Zveřejněno 4. 3. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tuňákové steaky v sezamovém obalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OVwL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tuňákové steaky v sezamovém obalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OVwL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
tuňák, olej olivový, sůl, pepř citronový, semínka sezamová, semínka chia, paprika čerstvá bílá, paprika čerstvá žlutá, paprika čerstvá zelená, rajče cherry, bazalka čerstvá, šťáva citronová, cibulka jarní, olej olivový, pepř

Přidat fotografie receptu