Škvarečky ze odřezků vepřového
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Ze skvarku, ktere nam zbyly, muzeme udelat treba skvarkovou pomazanku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 8. 2009 19:21
Jano, ještě připomenu důležitou věc.
Sádlo (hřbetní, řemenové, apod.)se před škvařením nesolí, jen mírně podlije vodou. U nás se škvarky vybírají až zlatavé najednou a vymačkávají téměř do sucha lisem (podobný je na vařené brambory). Ještě horké sádlo naliju do zavařovaček a hned zavíčkuji. Takto vyškvařené sádlo vydrží i rok a ani nemusí být v lednici (v parném létě mám ve špajzu 20°C). A kdo má pomalý hrnec, zkuste škvařit v něm, jde to moc dobře a nic se nepálí. Výtěžnost je shodná, jen to trvá déle.
Ještě perlička - v roce 1984 jsme našli u dědy na schodech na půdu sádlák s datem 1969. Žádné zjevné známky pokažení jsme nenalezli, vonělo docela dobře, ale odvahu jsme neměli, tak jsme ho vyhodili.
Sádlo (hřbetní, řemenové, apod.)se před škvařením nesolí, jen mírně podlije vodou. U nás se škvarky vybírají až zlatavé najednou a vymačkávají téměř do sucha lisem (podobný je na vařené brambory). Ještě horké sádlo naliju do zavařovaček a hned zavíčkuji. Takto vyškvařené sádlo vydrží i rok a ani nemusí být v lednici (v parném létě mám ve špajzu 20°C). A kdo má pomalý hrnec, zkuste škvařit v něm, jde to moc dobře a nic se nepálí. Výtěžnost je shodná, jen to trvá déle.
Ještě perlička - v roce 1984 jsme našli u dědy na schodech na půdu sádlák s datem 1969. Žádné zjevné známky pokažení jsme nenalezli, vonělo docela dobře, ale odvahu jsme neměli, tak jsme ho vyhodili.
10. 8. 2009 16:58
Už toho nechte, holky. Beru to tak, že sádlo tady není a z vašich komentářů určitě každý bude vědět, jak na to.
10. 8. 2009 16:22
Mirčo, "domácí sádlo" je takové, které se dá použít místo jiných tuků (máslo, olej). Takže tam nejsou škvarky. Je čisté. Když se sádlo škvaří, tak se odděluje postupně přes síto, zbývající škvarečky se vymačkávají, zase se vracejí zpět, vyškvařují a tak vzniká to úžasné domácí sádlo.
To, co myslíš ty, jsou řekněme, hodně tučné "vepřové výpečky".
To, co myslíš ty, jsou řekněme, hodně tučné "vepřové výpečky".
10. 8. 2009 16:12
Bazalko.Tady v nadpisu není psáno že je to klasicé sádlo na způsob kupovaného,ale domácí.A to myslím,že je recept domácnost od domácnosti jiný.Jako třeba na bublaninu,nebo lák na okurky.Jo a podle tvé poslední věty mám brát že Radovka jsi taky ty?Pa
10. 8. 2009 16:06
Mirčo, ano, protože nevíš, z čeho se dělá domácí sádlo.
Klárce se omlouvám, samozřejmě nesoutěží. No ujelo mi to.
Klárce se omlouvám, samozřejmě nesoutěží. No ujelo mi to.
10. 8. 2009 15:57
Bazalko já měla hloupý komentář?
10. 8. 2009 15:45
Klárko, nenech se odradit nějakými našimi hloupými komentáři a přidej další recepty.
10. 8. 2009 15:29
Mirčo, ano, mě tíží ten název, protože to není domácí sádlo. A Ty, jako zdatná kuchařka jistě víš, že sádlo se nedělá ze zbytků masa, ale ze sádla. A to sádla hřbetního neboli podkožního či řemenového.
Pokud někdo bude hledat recept na "domácí sádlo", tak tento to nebude. Jinak dobré, proč ne.
Pokud někdo bude hledat recept na "domácí sádlo", tak tento to nebude. Jinak dobré, proč ne.
10. 8. 2009 15:19
Bazalkopokud tě tíží jen ten název dej Neomi vědět a třeba se na něčem domluvíte
10. 8. 2009 15:12
Mnóó, domácí sádlo se fakt nedělá ze zbytků tlustého vepřového masa. Možná by stačilo změnit název receptu. Třeba na "Škvarečky ze zbytků vepřového" apod. Radovka má pravdu. Je mi líto.
10. 8. 2009 15:01
Taky nevím, proč ten komentář Radovky , určitě je to výborné pro využití ( u nás musím odkrojky zprudka upéci, osolit, okmínovat - běda, kdybych to vyhodila )
10. 8. 2009 14:34
Radovkonějak teď nechápu oč tu běží.Recept na domácí sádlo tu ještě není,a jestli dělá Neamy takto a má vyzkoušeno,tak nevím proč by se o to s námi nepodělila.A jen tak mimochodem,nevím jestli jsi si toho všimla,ale má tu zatím jen 2recepty a to vždy bez! fotek,takže jí asi o soutěž nejde,protože bez nich se jí body nepřičítají,jak jistě víš.Jsem ráda že tu takový recept je,protože mnohé kuchařinky jistě odkrojky vyhazují a přitom je mohou zpracovat takto a ještě tak získají dva produkty navíc
10. 8. 2009 14:11
To chceš tak moc vyhrát nějakou cenu v soutěži?Tvé recepty jsou fakt úžasné.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 3 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 6 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 9 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 12 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 2 minutami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 3 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 4 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 4 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 4 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 5 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 5 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 6 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 6 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: škvaření sádla skvareni veproveho sadla jak škvařit vepřové sádlo škvaření sádla s mlékem vepřové sádlo řemenové sádlo jak vyskvarit sadlo vepřové sádlo na škvaření škvaření sádla recept lis na škvarky škvaření sádla v domácí pekárně vepřové škvarky vyškvaření sádla jak vyškvařit vepřové sádlo domácí vepřové sádlo jak škvařit sádlo vepřove sadlo škvařeni krupičkovaté sádlo domácí vepřové škvarky pomazánka z vepřového pečeného masa a škvařeného sádla
Suroviny: maso vepřové
Škvarečky ze odřezků vepřového
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D9Wy
28 názorů