Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 444 kJ / 2 974 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 83,36 g |
| Tuky | 50,87 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 424 mg |
| Sůl | 1,63 g |
| Sacharidy | 538,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme mléko, vejce, cukr a prášek do pečiva.
Krok 2: Potom přidáváme mouku dokud není těsto ideálně husté.
Krok 3: Smažíme na oleji, pomalu na mírném ohni, dozlatova.
Krok 4: Ovoce dáme do hrnce a přidáme cukr dle chuti.
Krok 5: Vaříme 10-15 minut na středním ohni a poté zeslabíme a rozmixujeme ručním mixérem.
Krok 6: Lívance podáváme namazané vysokoprocentní zakysanou smetanou a zalité omáčkou z ovoce.
Zveřejněno 8. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehké lívance bez kynutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2ROX
Moje poznámka
Křehké lívance bez kynutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2ROX
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 10 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky
MirkaHr před 49 minutami
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 9 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 10 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 11 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 12 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 15 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 15 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 15 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 16 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 16 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
prášek do pečiva,
cukr moučkový,
vejce,
mléko,
olej,
smetana zakysaná,
ovoce
Komentáře (7)