Andělská očka
Boží název pro tak roztomilé sušenky! Jednoduché na přípravu, nenáročné na suroviny a přesto si jich na talíři každý hned všimne. Pikantní marmeláda a pomerančová příchuť je povýší na delikatesu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 663 kJ / 1 114 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,28 g |
Tuky | 63,85 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 579 mg |
Sodík | 428 mg |
Sůl | 1,07 g |
Sacharidy | 114,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto, které dáme na 1 hodinu odpočinout do chladu.
Krok 2: Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Na plech urovnáme pečicí papír. Krok 3: Z těsta tvarujeme malé kuličky. Následně koncem vařečky uděláme do kuliček důlek, který vyplníme marmeládou. Krok 4: Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C cca 10-15 minut. Krok 5: Kdo má rád cukroví s polevou, může po vychladnutí spodní část oček namočit do tmavé čokoládové polevy.
Na plech urovnáme pečicí papír. Krok 3: Z těsta tvarujeme malé kuličky. Následně koncem vařečky uděláme do kuliček důlek, který vyplníme marmeládou. Krok 4: Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C cca 10-15 minut. Krok 5: Kdo má rád cukroví s polevou, může po vychladnutí spodní část oček namočit do tmavé čokoládové polevy.
Zveřejněno 4. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Andělská očka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w1ZZ
Moje poznámka
Andělská očka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w1ZZ
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 10 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mrkvové minikoláčky s povidly
Mici76@seznam.cz před 16 minutami
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 7 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 8 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 8 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 8 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 9 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 9 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 10 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 10 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 10 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
pomeranče,
sůl,
žloutek,
máslo,
marmeláda,
poleva čokoládová
Komentáře (1)