Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 860 kJ / 4 508 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,20 g |
Tuky | 237,58 g |
Vláknina | 21,88 g |
Cholesterol | 883 mg |
Sodík | 491 mg |
Sůl | 1,68 g |
Sacharidy | 494,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a plech 23x32 cm vyložíme papírem na pečení. Všechny sypké ingredience prosejeme do mísy, promícháme a přidáme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka (měla jsem menší a přidala jsem ještě 2 malé hruštičky). V mléce rozkvedláme 2 žloutky a z bílků se špetkou soli ušleháme hustý sníh. Do mísy přidáme mléčnou směs, olej a promícháme. Poté obracečkou zlehka vmícháme sníh.
Krok 2: Těsto vlijeme do připraveného plechu a dáme péct, po 10 minutách snížíme teplotu na 170 °C a pečeme ještě 10-15 minut podle trouby, zkusíme špejlí. Upečenou buchtu přendáme na mřížku a necháme zcela vystydnout.
Zatím uděláme krém. Krok 3: Do šlehací mísy dáme máslo pokojové teploty s cukry a vyšleháme do bílé pěny, po částech zašleháme tvaroh pokojové teploty (přidala jsem příchuť hořké mandle) a dáme do chladu mírně ztuhnout.
Krém navrstvíme na upečený korpus a uhladíme nebo nastříkáme pomocí cukrářského sáčku s řezanou špičkou. Krok 4: Posypeme drobečky, čokoládovou rýží nebo můžeme pocákat rozpuštěnou čokoládovou polevou. Necháme v chladu ztuhnout a nakrájíme na kostky nebo řezy.
Zatím uděláme krém. Krok 3: Do šlehací mísy dáme máslo pokojové teploty s cukry a vyšleháme do bílé pěny, po částech zašleháme tvaroh pokojové teploty (přidala jsem příchuť hořké mandle) a dáme do chladu mírně ztuhnout.
Krém navrstvíme na upečený korpus a uhladíme nebo nastříkáme pomocí cukrářského sáčku s řezanou špičkou. Krok 4: Posypeme drobečky, čokoládovou rýží nebo můžeme pocákat rozpuštěnou čokoládovou polevou. Necháme v chladu ztuhnout a nakrájíme na kostky nebo řezy.
Zveřejněno 17. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablková buchta s tvarohovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8DrG
Moje poznámka
Jablková buchta s tvarohovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8DrG
Nejnovější recepty
Pohanka s jablky
Přidáno před 13 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 15 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 18 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 4 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 10 hodinami
Krenex
dragomirac před 12 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 12 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 12 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 13 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 13 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 13 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 14 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
cukr krupice,
skořice,
kakao,
jablko,
vejce,
sůl,
olej,
mléko,
tvaroh jemný,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
tresť rumová
Komentáře (3)