Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 860 kJ / 4 508 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,20 g |
Tuky | 237,58 g |
Vláknina | 21,88 g |
Cholesterol | 883 mg |
Sodík | 491 mg |
Sůl | 1,68 g |
Sacharidy | 494,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a plech 23x32 cm vyložíme papírem na pečení. Všechny sypké ingredience prosejeme do mísy, promícháme a přidáme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka (měla jsem menší a přidala jsem ještě 2 malé hruštičky). V mléce rozkvedláme 2 žloutky a z bílků se špetkou soli ušleháme hustý sníh. Do mísy přidáme mléčnou směs, olej a promícháme. Poté obracečkou zlehka vmícháme sníh.
Krok 2: Těsto vlijeme do připraveného plechu a dáme péct, po 10 minutách snížíme teplotu na 170 °C a pečeme ještě 10-15 minut podle trouby, zkusíme špejlí. Upečenou buchtu přendáme na mřížku a necháme zcela vystydnout.
Zatím uděláme krém. Krok 3: Do šlehací mísy dáme máslo pokojové teploty s cukry a vyšleháme do bílé pěny, po částech zašleháme tvaroh pokojové teploty (přidala jsem příchuť hořké mandle) a dáme do chladu mírně ztuhnout.
Krém navrstvíme na upečený korpus a uhladíme nebo nastříkáme pomocí cukrářského sáčku s řezanou špičkou. Krok 4: Posypeme drobečky, čokoládovou rýží nebo můžeme pocákat rozpuštěnou čokoládovou polevou. Necháme v chladu ztuhnout a nakrájíme na kostky nebo řezy.
Zatím uděláme krém. Krok 3: Do šlehací mísy dáme máslo pokojové teploty s cukry a vyšleháme do bílé pěny, po částech zašleháme tvaroh pokojové teploty (přidala jsem příchuť hořké mandle) a dáme do chladu mírně ztuhnout.
Krém navrstvíme na upečený korpus a uhladíme nebo nastříkáme pomocí cukrářského sáčku s řezanou špičkou. Krok 4: Posypeme drobečky, čokoládovou rýží nebo můžeme pocákat rozpuštěnou čokoládovou polevou. Necháme v chladu ztuhnout a nakrájíme na kostky nebo řezy.
Zveřejněno 17. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablková buchta s tvarohovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8DrG
Moje poznámka
Jablková buchta s tvarohovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8DrG
Nejnovější recepty
Cuketové hranolky
Přidáno před 36 minutami
Cuketová bábovka
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové výpečky pánů z Hradce
Přidáno před 20 hodinami
Šlehačková ovocná bublanina
Přidáno před 20 hodinami
Dortík s pudinkovým krémem
Přidáno před 23 hodinami
Cuketové placky s koprovým dipem
Přidáno 25. 6. 2025 18:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší bublanina
mjanickam před 4 hodinami
Jednoduchý chléb pro začátečníky (tmavý)
JARDAPA před 12 hodinami
Dršťková polévka I
Darwin před 14 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
ancciexo před 14 hodinami
Fofr bublanina
Barbora0431 před 15 hodinami
Ruské vejce
Ivyjg před 15 hodinami
Kolínkoto
Krenaroman před 15 hodinami
Škvarkové pagáčky
kubicova.maja před 15 hodinami
Sněhový rybízový koláč
ProchazkovaAndela před 16 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
cukr krupice,
skořice,
kakao,
jablko,
vejce,
sůl,
olej,
mléko,
tvaroh jemný,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
tresť rumová
Komentáře (3)