Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panenka na jablkách

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby marinování masa

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby marinování masa)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 258 kJ /
1 257 kcal
Bílkoviny145,11 g
Tuky36,17 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 288 mg
Sodík 2,43 g
Sůl5,70 g
Sacharidy78,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytou panenku odblaníme a nakrájíme na plátky silné cca 2-3 cm. Krok 2: V misce připravíme lehkou marinádu z hořčice, sójové omáčky, soli a pepře. Plátky masa naložíme a necháme chvíli v chladu odpočinout. Krok 3: Oloupanou cibulku nakrájíme nadrobno, jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na silné klínky. Krok 4: Rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli. Přidáme naložené plátky masa spolu s marinádou a z obou stran je krátce a rychle opečeme. Přidáme jablka a podlijeme vývarem. Krok 5: Přiklopíme, zmírníme oheň a dusíme cca 3-5 minut tak, aby se jablka úplně nerozvařila, ale aby vznikla jemná omáčka. Krok 6: Podávala jsem s bramborovou kaší.

TIP: Jak připravit lahodnou bramborovou kaši

Zveřejněno 19. 12. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka na jablkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82853

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka na jablkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82853

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
panenka vepřová, jablko, cibule, hořčice plnotučná, omáčka sojová, omáčka sojová sladká, vývar masový, sůl, pepř bílý, olej

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu