Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 638 kJ / 1 109 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 122,96 g |
Tuky | 30,29 g |
Vláknina | 8,00 g |
Cholesterol | 672 mg |
Sodík | 388 mg |
Sůl | 0,74 g |
Sacharidy | 12,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdřív si rozšleháme žloutek a vajíčko se solamylem.
Krok 2: Z masa uděláme plátky, které po stranách nařízneme a naklepeme. Obalíme ve vaječné směsi a na oleji opečeme z obou stran do měkka.
Krok 3: Houby nakrájíme na plátky, dáme do kastrolu na olej a přidáme koňak, cukr a sůl podle chuti. Povaříme a přidáme asi půl kelímku smetany, ve které rozmícháme trošku solamylu.
Krok 4: Nakonec maso prohřejeme v omáčce. Podáváme s osmaženými bramborami, nebo s rýží.
Zveřejněno 13. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzská vepřová kýta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yrzP
Moje poznámka
Francouzská vepřová kýta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yrzP
Nejnovější recepty
Hruškový špaldový perník
Přidáno před 9 hodinami
Knedlíky se slaninou a houbami
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí prsa na paprice s barevnými paprikami
Přidáno před 12 hodinami
Polévka z pečené mrkve
Přidáno před 12 hodinami
Dušené vepřové nudličky a plátky mrkve
Přidáno před 13 hodinami
Salsiccia v rajčatové omáčce s krátkými penne
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrachová kaše s cibulkou
rostislav949 před 1 hodinou
Čertovy houby
Sahula před 4 hodinami
Masové kuličky v rajské omáčce
Vierunkaa před 4 hodinami
Nejrychlejší hřibová omáčka
Sahula před 4 hodinami
Omáčka ze sušených hříbků
Sahula před 4 hodinami
Houbová omáčka na kysané smetaně
Sahula před 4 hodinami
Domácí kečup
Rosnicka710 před 5 hodinami
Vepřové výpečky II
Darwin před 6 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
amalie.rokosova před 7 hodinami
Žampiony plněné vepřovým mozečkem
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 8 hodinami
Tématické fráze:
vepřová kýta recepty,
vepřová kýta,
veprova kyta recept,
francouzká kuchyně,
francouzká kuchařka,
kýta,
recept vepřová kýta,
francouzká kuchyně recepty,
recepty vepřová kýta,
vepřové maso po francouzku,
francouzská kuchyně recepty,
kýta vepřová,
francouzká recepty,
vepřová kýta vcelku,
maso po francouzku,
kyta recept,
recepty z veprove kyty,
recepty s veprove kyty,
francouzký recept,
recepty francouzká kuchyně
Suroviny:
kýta vepřová,
vejce,
žloutek,
solamyl,
žampióny,
olej olivový,
koňak,
cukr,
sůl,
vegeta,
smetana sladká
Komentáře (6)