Suroviny pro 1 plech
Množství na plech 23x32 cm.
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 560 kJ / 3 719 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,17 g |
Tuky | 249,02 g |
Vláknina | 8,28 g |
Cholesterol | 510 mg |
Sodík | 3,71 g |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 338,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme všechny tekuté. Smícháme vše dohromady a vlijeme na připravený plech. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C.
Krok 3: Aby se těsto uprostřed nevyboulilo, jakmile vyskočí (nabude po cca 5-7 min), snížíme teplotu o 10 °C a pečeme ještě 20-25 minut. Když se odděluje od boků formy bývá upečené, nebo zkusíme špejlí, každá trouba peče jinak. Celkem pečeme 25-30 minut. Upečený korpus necháme na mřížce zcela vychladnout.
Krok 4: Mezitím připravíme jednoduchý krém.
Do větší šlehací misky dáme odvážený prášek Vanilmix, přilijeme vodu pokojové teploty a metličkou dobře promícháme. Jakmile začne houstnout dáme na 10 minut stranou. Poté teprve můžeme zašlehat máslo, rovněž pokojové teploty. Krok 5: Vychladlému korpusu odřízneme okraje, nadrobíme do misky a necháme stranou. Můžeme ale nemusíme potřít džemem nejlépe domácím (rybíz, višeň). Krém navrstvíme na korpus, uhladíme a posypeme drobečky z okrajů, můžeme i cukrářským zdobením. Nebo můžeme na krém poklást sušenky a celé polít čokoládou, ozdobit šlehačkou apod. Vychlazené nakrájíme na řezy nebo kostky.
Do větší šlehací misky dáme odvážený prášek Vanilmix, přilijeme vodu pokojové teploty a metličkou dobře promícháme. Jakmile začne houstnout dáme na 10 minut stranou. Poté teprve můžeme zašlehat máslo, rovněž pokojové teploty. Krok 5: Vychladlému korpusu odřízneme okraje, nadrobíme do misky a necháme stranou. Můžeme ale nemusíme potřít džemem nejlépe domácím (rybíz, višeň). Krém navrstvíme na korpus, uhladíme a posypeme drobečky z okrajů, můžeme i cukrářským zdobením. Nebo můžeme na krém poklást sušenky a celé polít čokoládou, ozdobit šlehačkou apod. Vychlazené nakrájíme na řezy nebo kostky.
Zveřejněno 9. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Černé řezy s vanilmix krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RYkN
Moje poznámka
Černé řezy s vanilmix krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RYkN
Nejnovější recepty
Čokoládové s kytičkou
Přidáno před 3 hodinami
Brambory na smetaně 2
Přidáno před 5 hodinami
Pečená štika s dýní
Přidáno před 9 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Přidáno před 10 hodinami
Halloweenští duchové s ořechovou náplní
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí válečky s mozzarelou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý ořechový závin
Sladkostiodbarborky před 1 hodinou
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
Komtesina před 2 hodinami
Tvarohový koláč se švestkami
Valis před 3 hodinami
Nejlepší špenát
Zaneta23 před 5 hodinami
České buchty
Zaneta23 před 6 hodinami
Gulášovka z mletého masa
trdlo před 7 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
Merylas před 7 hodinami
Sýrovo-brokolicové placky
Eva z HK před 10 hodinami
Ostružinový kynutý věnec
Cejenka před 11 hodinami
Zapečené špagety se sýrem
Lennulinka před 11 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
soda jedlá,
cukr krupice,
kakao,
sůl,
voda,
olej slunečnicový,
tresť vanilková,
ocet,
voda,
máslo,
marmeláda
Komentáře