Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 403 kJ / 1 052 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,98 g |
Tuky | 73,81 g |
Vláknina | 13,30 g |
Cholesterol | 171 mg |
Sodík | 436 mg |
Sůl | 1,07 g |
Sacharidy | 77,40 g |
Postup přípravy
Časovač nastavíme na 8 minut a teplotu na 160 °C. Krok 6: Poté řízky vytáhneme, zabalíme do alobalu a následně do látkové utěrky, aby zůstaly teplé. Krok 7: Slupek zbavené brambory překrájíme na polovinu, dáme do děrovaného koše HF a zasuneme do přístroje. Krok 8: Časovač nastavíme na 6 minut a teplotu na 200 °C. V polovině brambory v koši opatrně prohodíme a doděláme. Krok 9: Než budou brambory hotové, přichystáme smetanový přeliv. Krok 10: Výpek v kastrolu přivedeme k varu. Přidáme zelený pepř, muškátový květ a smetanu. Silnějším varem odpaříme do hustější konzistence. Krok 11: Na nahřáté talíře položíme steaky, brambory a přelijeme smetanovým přelivem.
Zveřejněno 30. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí steaky s opečenými brambory z horkovzdušné fritézy se smetanovým přelivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RYQy
Moje poznámka
Kuřecí steaky s opečenými brambory z horkovzdušné fritézy se smetanovým přelivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RYQy
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 5 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 13 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 16 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 17 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 3 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 3 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 3 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 3 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 3 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 3 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 4 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 4 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 5 hodinami
Suroviny:
kuřecí stehenní řízky,
olej,
koření zlaté kuře,
brambory,
voda,
máslo,
koření zlaté kuře,
smetana ke šlehání,
pepř zelený sterilovaný,
květ muškátový
Komentáře (8)