Špachtličkové vepřové kostky
Kýta je čistá svalovina bez jakýchkoli tučných částí. Nejčastěji se z ní připravují řízky, nebo se peče se v troubě. V tomto případě je výpek použit na omáčku, která nejlépe chutná s malými bramboráčky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 330 kJ / 1 513 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 215,56 g |
Tuky | 32,93 g |
Vláknina | 3,42 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 2,89 g |
Sůl | 6,93 g |
Sacharidy | 86,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sůl a pepř namícháme 1:1. Nakrájené vepřové kostky 3x3 cm nejméně na hodinu ponecháme v této namíchané směsi. Směs soli a pepře neodstraňujeme, ale hodíme na rozpálený olej s divokým kořením spolu s kečupem nebo protlakem.
Krok 2: Špachtličkou kostičky restujeme do přismahnutí spolu s kečupem, nebo protlakem do jeho vytracení. Necháme lehce přichytit a zalijeme horkou vodou, až bude maso ponořené.
Krok 3: V troubě rozpálené na 180 °C necháme maso péct do změknutí cca 60-120 minut. Maso vyndáme a v omáčce necháme povařit mrkev pro zjemnění. Naředíme a dochutíme dle vlastního uvážení.
Krok 4: Někdy se omáčka nemusí ředit, pokud není výrazně ostré chuti, stačí podle vkusu zahustit.
Zveřejněno 7. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špachtličkové vepřové kostky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk2xk
Moje poznámka
Špachtličkové vepřové kostky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk2xk
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 13 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 17 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 19 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 23 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 26 minutami
Pečená švestková povidla
janatka před 31 minutami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 39 minutami
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 1 hodinou
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 2 hodinami
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 3 hodinami
Bohatý ostružinový koláč
Tarantule před 3 hodinami
Domácí kečup
Baruska. před 4 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 8 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 15 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
sůl,
pepř,
kečup sladký,
koření,
mrkev
Komentáře (2)