Špachtličkové vepřové kostky
Kýta je čistá svalovina bez jakýchkoli tučných částí. Nejčastěji se z ní připravují řízky, nebo se peče se v troubě. V tomto případě je výpek použit na omáčku, která nejlépe chutná s malými bramboráčky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 330 kJ / 1 513 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 215,56 g |
Tuky | 32,93 g |
Vláknina | 3,42 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 2,89 g |
Sůl | 6,93 g |
Sacharidy | 86,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sůl a pepř namícháme 1:1. Nakrájené vepřové kostky 3x3 cm nejméně na hodinu ponecháme v této namíchané směsi. Směs soli a pepře neodstraňujeme, ale hodíme na rozpálený olej s divokým kořením spolu s kečupem nebo protlakem.
Krok 2: Špachtličkou kostičky restujeme do přismahnutí spolu s kečupem, nebo protlakem do jeho vytracení. Necháme lehce přichytit a zalijeme horkou vodou, až bude maso ponořené.
Krok 3: V troubě rozpálené na 180 °C necháme maso péct do změknutí cca 60-120 minut. Maso vyndáme a v omáčce necháme povařit mrkev pro zjemnění. Naředíme a dochutíme dle vlastního uvážení.
Krok 4: Někdy se omáčka nemusí ředit, pokud není výrazně ostré chuti, stačí podle vkusu zahustit.
Zveřejněno 7. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špachtličkové vepřové kostky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk2xk
Moje poznámka
Špachtličkové vepřové kostky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk2xk
Nejnovější recepty
Cuketová pomazánka
Přidáno před 1 hodinou
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 1 hodinou
Mini vaflový špíz
Přidáno před 4 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 13 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 15 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
trepka před 4 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Walina1301@gmail.com před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 11 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 12 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 14 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 15 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 15 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 16 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 18 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 19 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
sůl,
pepř,
kečup sladký,
koření,
mrkev
Komentáře (2)