Jablečné řezy s čokoládou a švestkami
Podzimní řezy z jablečného těsta s čokoládou, švestkami a drobenkou budete chtít jistě vyzkoušet. Řezy jsou vláčné díky ovoci jak v těstě, tak i na povrchu, a z uvedeného množství uděláte dvanáct i více porcí. Moučník můžete podávat i s lehce oslazenou zakysanou smetanou.
Suroviny pro 12 porcí
Množství na plech 40x30 cm.
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 661 kJ / 5 655 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,44 g |
Tuky | 233,30 g |
Vláknina | 50,30 g |
Cholesterol | 1,57 g |
Sodík | 956 mg |
Sůl | 2,56 g |
Sacharidy | 772,28 g |
Postup přípravy
Švestky omyjeme, necháme okapat, osušíme, rozřízneme na poloviny a vypeckujeme. Čokoládu nasekáme na menší kousky. Krok 2: Připravíme drobenku tím způsobem, že do mísy dáme mouku, cukr, máslo nakrájené na menší kousky a vše promneme do drobivé konzistence. Krok 3: Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Pokapeme citronovou šťávou a lehce promícháme. Krok 4: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků se špetkou soli vyšleháme sníh, ke konci šlehání přidáme po částech polovinu cukru a ještě chvíli šleháme. Krok 5: Žloutky šleháme se zbylým cukrem a vanilkovým cukrem, ke konci šlehání přidáme po částech rozpuštěné vlahé máslo. Krok 6: Do žloutkové směsi lehce vmícháme nastrouhaná jablka, obě mouky smíchané s práškem do pečiva a sníh. Nakonec přidáme nasekanou čokoládu. Krok 7: Těsto rozetřeme na připravený plech, poklademe švestkami řezem nahoru a celý povrch posypeme drobenkou. Krok 8: Vložíme do trouby předehřáté na cca 170-175 °C a pečeme přibližne 40 minut. Tato doba je pouze orientační. Krok 9: Po upečení necháme moučník vychladnout, na povrchu pocukrujeme a nakrájíme na řezy.
Zveřejněno 29. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečné řezy s čokoládou a švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w6Rq
Moje poznámka
Jablečné řezy s čokoládou a švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w6Rq
Nejnovější recepty
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 6 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 16 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno 15. 9. 2025 08:44:53
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno 15. 9. 2025 08:31:48
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno 15. 9. 2025 08:16:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 34 minutami
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 1 hodinou
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 4 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 16 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 16 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 16 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 17 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 18 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 18 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 19 hodinami
Suroviny:
jablko,
šťáva citronová,
vejce,
sůl,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
máslo,
mouka polohrubá,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
čokoláda hořká,
švestky,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
máslo
Komentáře (5)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0