Jablečné řezy s čokoládou a švestkami
Podzimní řezy z jablečného těsta s čokoládou, švestkami a drobenkou budete chtít jistě vyzkoušet. Řezy jsou vláčné díky ovoci jak v těstě, tak i na povrchu, a z uvedeného množství uděláte dvanáct i více porcí. Moučník můžete podávat i s lehce oslazenou zakysanou smetanou.
Suroviny pro 12 porcí
Množství na plech 40x30 cm.
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 661 kJ / 5 655 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,44 g |
| Tuky | 233,30 g |
| Vláknina | 50,30 g |
| Cholesterol | 1,57 g |
| Sodík | 956 mg |
| Sůl | 2,56 g |
| Sacharidy | 772,28 g |
Postup přípravy
Švestky omyjeme, necháme okapat, osušíme, rozřízneme na poloviny a vypeckujeme. Čokoládu nasekáme na menší kousky. Krok 2: Připravíme drobenku tím způsobem, že do mísy dáme mouku, cukr, máslo nakrájené na menší kousky a vše promneme do drobivé konzistence. Krok 3: Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Pokapeme citronovou šťávou a lehce promícháme. Krok 4: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků se špetkou soli vyšleháme sníh, ke konci šlehání přidáme po částech polovinu cukru a ještě chvíli šleháme. Krok 5: Žloutky šleháme se zbylým cukrem a vanilkovým cukrem, ke konci šlehání přidáme po částech rozpuštěné vlahé máslo. Krok 6: Do žloutkové směsi lehce vmícháme nastrouhaná jablka, obě mouky smíchané s práškem do pečiva a sníh. Nakonec přidáme nasekanou čokoládu. Krok 7: Těsto rozetřeme na připravený plech, poklademe švestkami řezem nahoru a celý povrch posypeme drobenkou. Krok 8: Vložíme do trouby předehřáté na cca 170-175 °C a pečeme přibližne 40 minut. Tato doba je pouze orientační. Krok 9: Po upečení necháme moučník vychladnout, na povrchu pocukrujeme a nakrájíme na řezy.
Zveřejněno 29. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečné řezy s čokoládou a švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w6Rq
Moje poznámka
Jablečné řezy s čokoládou a švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w6Rq
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 16 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 17 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 32 minutami
Domácí česnečka
Milan68 před 39 minutami
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 48 minutami
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 1 hodinou
Plovdivské maso
PaveL2002 před 1 hodinou
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 3 hodinami
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 3 hodinami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 4 hodinami
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 12 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 15 hodinami
Suroviny:
jablko,
šťáva citronová,
vejce,
sůl,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
máslo,
mouka polohrubá,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
čokoláda hořká,
švestky,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
máslo
Komentáře (5)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0