Plněné papriky se zapečenými rajčaty
Pečené plněné papriky jsou oblíbenou klasikou. Naplněné směsí pečených rajčat, mletého masa a rýže, podávané s bramborovou kaší, poslouží jako výborný víkendový oběd, který potěší všechny vaše strávníky.
Suroviny pro 5 kusů
5kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 100 kJ / 980 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,34 g |
| Tuky | 62,79 g |
| Vláknina | 3,93 g |
| Cholesterol | 429 mg |
| Sodík | 266 mg |
| Sůl | 0,52 g |
| Sacharidy | 39,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelené papriky umyjeme a vydlabeme. Mleté maso smícháme s pečenými rajčaty , rýží, vejcem, solí a pepřem.
Krok 2: Směsí naplníme papriky, které plníme až do špiček.
Krok 3: Papriky narovnáme do zapékací mísy, podlijeme vývarem, přidáme plátek másla a přikryjeme alobalem.
Krok 4: Zapékací mísy vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečeme asi 30 minut.
Krok 5: Poté odkryjeme, posypeme červenou paprikou nakrájenou na proužky a dopečeme. Papriky získají do 10 minut pěknou barvu.
Krok 6: Pokud nám zbyde masová směs, přidáme do ní trochu strouhanky a vytvoříme malé placičky, které obalíme v nahrubo nastrouhané strouhance a z obou stran osmažíme. Jsou jemné a lahodné.
Krok 7: Podáváme s čerstvým chlebem. Můžeme také s bramborem nebo kaší.
Zveřejněno 3. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněné papriky se zapečenými rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRr6r
Moje poznámka
Plněné papriky se zapečenými rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRr6r
Nejnovější recepty
Vepřové kostky s růžičkovou kapustou
Přidáno před 8 hodinami
Jablíčka z listového těsta s plátky jablek
Přidáno před 8 hodinami
Linecký koláč s jablky a mrkví
Přidáno před 8 hodinami
Karbanátek z mletého masa pečený na zelném listu
Přidáno před 9 hodinami
Matjesový tatarák na topinky
Přidáno před 9 hodinami
Kančí řízky v hořčici
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí paštika z kuřecích jater
JanaDordov před 6 minutami
Francouzské palačinky
káťa před 6 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
jabarka před 7 hodinami
Krémová květáková polévka
zdenioka před 7 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
káťa před 7 hodinami
Hlávkové zelí s cuketou a vepřová plec na jablkách
Sahula před 7 hodinami
Dušená plec s hlávkovým zelím
Sahula před 7 hodinami
Květákové karbanátky
Kajkajak před 8 hodinami
Kuřecí játra v skoro bramborákovém těstíčku
Sahula před 8 hodinami
Tukové rohlíky
brabjan4547 před 8 hodinami
Suroviny:
paprika čerstvá zelená,
maso mleté,
rajče,
rýže,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
vývar masový,
paprika čerstvá červená,
máslo,
strouhanka
Komentáře (11)
Mějte krásný předvánoční čas…
Děkuji a krásný adventpřeji.
Ale věřte, že doma pečená rajčata jsou dobrota.
Uplne nej na peceni jsou mini rajcatka, ta se jen rozpuli, ochuti a daji do trouby, az zkusite, pochopite
A poznámka k úvodnímu textu doporučeného receptu na pečená rajčata: Nejsou všechna sušená rajčata přesušená, jak tvrdíte; dají se koupit opravdu suchá, ale také sušená jen do poloměkkého stavu a dají se koupit i různá sušená rajčata nakládaná v oleji, často i s kapary či ochucená bylinkami, stačí si jen vybrat. Pokud jsou sušená rajčata původem z Itálie, jedná se často o odrůdu San Marzano, která je přirozeně sladká (obsahuje méně kyselin a více cukrů), takže se nemusí přislazovat.
Mými poznámkami ale nijak nechci zpochybňovat Váš recept na pečení rajčat z vlastní úrody.
Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9