Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné papriky se zapečenými rajčaty

Pečené plněné papriky jsou oblíbenou klasikou. Naplněné směsí pečených rajčat, mletého masa a rýže, podávané s bramborovou kaší, poslouží jako výborný víkendový oběd, který potěší všechny vaše strávníky.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

3. 12. 2023 07:56

Suroviny pro 5 kusů

5 kusů

Nutriční hodnoty

Energie4 100 kJ / 980 kcal
Bílkoviny62,34 g
Tuky62,79 g
Vláknina3,93 g
Cholesterol 429 mg
Sodík 266 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy39,38 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nedávno jsem jedla podobné jídlo na penzionu v Krkonoších a jen jsem odhadovala, čím jsou papriky plněné a matně si vybavovala tu chuť.

Rajčata peču na olivovém oleji, posypané česnekem, cibulí, pepřem, solí a italskými bylinkami nebo provensálským kořením - pomalu zapékám asi hodinu a zavářím. Dovedu si představit, že místo rajčat použiji malou skleničku mnou zavařeného leča, v tom případě bych ale do masa přidala i oblíbené koření a česnek, protože to v mém leču chybí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tonja

3. 12. 2023 16:26

Moanka: Děkuji za přání (předvánoční) a děkuji i za ten zmíněný recept. Označil jsem si ho a až budu příště dělat plněné papriky, rajčata do náplně přidám (dávám mleté maso s cibulí a kořením, vařenou rýži a pokud mám přidávám i nějakou bylinku).

Tonja

3. 12. 2023 16:22

bofinka: Vím jak chutnají pečená rajčata. Právě cherry rajčátka, přepůlená a pečená dělám občas na topinky s avokádovou pastou. Takže jsem už dávno ochutnal a dávno vím jak jsou dobrá. Ale v tomto receptu na plněné papriky se jedná o něco jiného, Vy jste zavedla řeč jinam a stále v tom pokračujete. Vaše poznámky se týkají tohoto receptu jen velmi vzdáleně, pokud vůbec.

Moanka Moanka

3. 12. 2023 15:44

Tonja: Děkuji za názor. I sušená rajčata si někdy koupím, je to zas jiná dobrota. <3 A určitě by se hodila i do těchto paprik. Jak kdo má rád…
Mějte krásný předvánoční čas… :-8

Moanka Moanka

3. 12. 2023 15:41

bofinka: To máte pravdu. <3 Když si děláme pečenou zeleninu, také ji zasypu scherry rajčaty. Nebo je dávám k šnekům z vinné klobásy, když ji peču v troubě na olivovém oleji a sypu bylinkami. Mňam. <3
Děkuji a krásný adventpřeji. :-8

Moanka Moanka

3. 12. 2023 15:36

bofinka: Vážně luxus. ;-) Děkuji Vám… Podobně si je vlastně dělávám. Úrodu máme ze skleníku vždy bohatou, tak je na místě myslet i na zimu… :-)

Moanka Moanka

3. 12. 2023 15:33

Tonja: Máte pravdu. Já nevím, jaká rajčata byla v původním receptu, tak jsem improvizovala, a s vámi všemi jsem se tady o svůj výsledek podělala.
Ale věřte, že doma pečená rajčata jsou dobrota. <3

bofinka

3. 12. 2023 14:26

Tonja: Je to jen o tom, ze pecena rajcata jsou chutove neco jineho nez ta susena a nalozena v oleji.
Uplne nej na peceni jsou mini rajcatka, ta se jen rozpuli, ochuti a daji do trouby, az zkusite, pochopite ;-)

Tonja

3. 12. 2023 12:37

bofinka: Netvrdil jsem, že rajčata se péct nedají. Pochybuji ale, že penzion v Krkonoších si peče rajčata, aby je nakonec posekal (spolu s masem a rýží) do náplně pečených paprik.

A poznámka k úvodnímu textu doporučeného receptu na pečená rajčata: Nejsou všechna sušená rajčata přesušená, jak tvrdíte; dají se koupit opravdu suchá, ale také sušená jen do poloměkkého stavu a dají se koupit i různá sušená rajčata nakládaná v oleji, často i s kapary či ochucená bylinkami, stačí si jen vybrat. Pokud jsou sušená rajčata původem z Itálie, jedná se často o odrůdu San Marzano, která je přirozeně sladká (obsahuje méně kyselin a více cukrů), takže se nemusí přislazovat.

Mými poznámkami ale nijak nechci zpochybňovat Váš recept na pečení rajčat z vlastní úrody.

bofinka

3. 12. 2023 12:00

Tonja:

Tonja

3. 12. 2023 11:04

Nepečeme a nezavařujeme doma rajčata. Předpokládám, že ani v penzionu v Krkonoších si nepečou a nezavařují vlastní rajčata. Předpokládám, že se jednalo o sušená rajčata v oleji, což se dá běžně koupit v obchodě a chuť bude asi podobná.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: paprika čerstvá zelená, maso mleté, rajče, rýže, vejce, sůl, pepř mletý, vývar masový, paprika čerstvá červená, máslo, strouhanka

TopRecepty.cz

Plněné papriky se zapečenými rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRr6r