Kuřecí vývar s trhaným masem
Uvařit skvělý kuřecí vývar vypadá jako velmi snadný úkol, avšak, aby byl jako od babičky, je potřeba opravdu vyladit chutě. K tomu nám dopomůže zelenina, maso a hlavně koření a bylinky. Servírovat jej pak můžete třeba s knedlíčky nebo nudlemi.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 010 kJ / 241 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,64 g |
| Tuky | 2,17 g |
| Vláknina | 8,06 g |
| Cholesterol | 83 mg |
| Sodík | 214 mg |
| Sůl | 0,52 g |
| Sacharidy | 13,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do studeného vývaru vložíme kuřecí maso, očištěnou a nakrájenou zeleninu.
Krok 2: Přidáme koření v čajovém sítku, sůl, pepř a oloupaný stroužek česneku. Přivedeme k varu,
snížíme stupeň tepla a necháme zvolna vařit 40 minut. Krok 3: Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru, necháme mírně zchladnout a vidličkami natrhané vrátíme zpět do vývaru. Odstraníme sítko s kořením. Dochutíme solí, pepřem, nasekanými lístky libečku a petrželky. Krok 4: Polévku můžeme doplnit zvlášť uvařenými domácími těstovinami nebo knedlíčky
snížíme stupeň tepla a necháme zvolna vařit 40 minut. Krok 3: Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru, necháme mírně zchladnout a vidličkami natrhané vrátíme zpět do vývaru. Odstraníme sítko s kořením. Dochutíme solí, pepřem, nasekanými lístky libečku a petrželky. Krok 4: Polévku můžeme doplnit zvlášť uvařenými domácími těstovinami nebo knedlíčky
Zveřejněno 16. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí vývar s trhaným masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNzW6
Moje poznámka
Kuřecí vývar s trhaným masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNzW6
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 11 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 11 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 11 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 12 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 13 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 13 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 14 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 14 hodinami
Suroviny:
skelet kuřecí,
prsa kuřecí,
mrkev,
petržel,
celer,
sůl,
pepř černý,
koření nové koření,
česnek,
libeček,
petrželka,
těstoviny
Komentáře (1)