Omáčka z kuřecích jater s fazolemi
Kuřecí játra jsou jemná, levná a snadná na přípravu. Připravíme je na cibulce a přidáme k nim fazole a světlé pivo. K dochucení použijeme zázvor a majoránku. Játra s omáčkou chutnají dobře s houskovým knedlíkem nebo rýží.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 9 628 kJ / 2 301 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 160,94 g |
Tuky | 39,38 g |
Vláknina | 82,11 g |
Cholesterol | 2,49 g |
Sodík | 4,44 g |
Sůl | 10,94 g |
Sacharidy | 271,31 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Můžeme přidat i divoké koření, bobkový list, nové koření a jalovec. Hned ze začátku můžeme přidat na cibulku i trochu slaniny nebo pokrájených žampionů. Poměr vody a piva si též můžeme upravit dle chuti, zkusit se dá i černé pivo.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 1. 2024 11:05
12. 1. 2024 10:44
11. 1. 2024 22:16
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 19 minutami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 1 hodinou
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 14 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 18 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Slané sýrové sušenky
okolobas uvařila před 24 minutami
Kachní játra na zázvoru
kokronilla uvařila před 1 hodinou
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 11 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 12 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pomalu dušená kližka s česnekem, libečkem a majoránkou: Výraznou chuť masa zajistí správný postup přidávání ingrediencí
Jak dlouho dusit drůbeží játra? Odpovídáme na časté dotazy začátečníků
Omáčka z pomazánkového másla? Poradíme, jak na to. Vyplatí se hlavně při vaření menších porcí, vyzkoušejte třeba houbovou omáčku
Další recepty
Suroviny: sádlo kachní, cibule, játra kuřecí, fazole červené v rajčatovém nálevu, pivo světlé, voda, bujón hovězí, kmín celý, pepř mletý, zázvor sušený, majoránka, mouka hladká
Omáčka z kuřecích jater s fazolemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR0kv
3 názory