Řízky naruby podle "Receptáře"
Řízky patří mezi klasiku, kterou připravíme jak ve sváteční den, tak třeba i na cestu k moři. Chceme-li však lehkou obměnu, můžeme vyzkoušet tyto obrácené řízky se zeleninou. Po usmažení je ještě zapečeme s Moravankou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 863 kJ / 1 401 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 198,56 g |
Tuky | 58,22 g |
Vláknina | 8,00 g |
Cholesterol | 1,47 g |
Sodík | 2,44 g |
Sůl | 5,70 g |
Sacharidy | 16,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso omyjeme a vysušíme. Pokud máme váleček, stačí jen nakrájet na plátky, pokud šál, tak plátky ještě překrojíme napůl. Plátky osolíme a naklepeme po obou stranách.
Krok 2: Obalujeme napřed ve strouhance (rukou ji pořádně vtlačíme), pak v rozšlehaných vejcích a zprudka po obou stranách osmažíme. Osmažené skládáme do pekáče.
Krok 3: Nálevem z Moravanky přelijeme řízky naskládané v pekáči, zeleninu vpravíme mezi ně a navrch. Pokud chceme, větší kousky (okurky a cibulky) překrájíme na menší.
Krok 4: Pečeme v pekáči přikrytém víkem cca 45 minut
na 210 °C a dalších 15 minut dopékáme bez víka. Krok 5: Jako přílohu podáváme bramborovou kaši, ale může být i jen chleba.
na 210 °C a dalších 15 minut dopékáme bez víka. Krok 5: Jako přílohu podáváme bramborovou kaši, ale může být i jen chleba.
Zveřejněno 10. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řízky naruby podle "Receptáře"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kWm1
Moje poznámka
Řízky naruby podle "Receptáře"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kWm1
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 17 minutami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 13 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 14 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 18 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 18 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
strouhanka,
vejce,
sůl,
olej,
moravanka
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.