Mangový milkshake se šafránem
Dopřejte si trochu exotiky v koktejlu s chutí manga, šafránu a kardamomu. Ty jsou v indické kuchyni kombinací koření typickou pro dezerty. Díky ní není třeba milkshake ani doslazovat. Cukr slouží pouze k tomu, aby se šafrán lépe pomlel.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 488 kJ / 117 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,50 g |
| Tuky | 3,75 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 15 mg |
| Sodík | 100 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 12,25 g |
Postup přípravy
Vyloupneme zrníčka z tobolky kardamomu a zkontrolujeme kvalitu. Jsou-li světle hnědá a scvrklá, budou na vyhození. Ideálně by měla být tmavá a vyplňovat celý vnitřek tobolky. Zrníčka rozdrtíme v hmoždíři. Krok 3: Přidáme do hmoždíře cukr a šafrán a rozemeleme najemno. Celou tuto směs nasypeme do mixéru k mangu s mlékem. Krok 4: Mixujeme dále, dokud nedosáhneme jemné konzistence.
Zveřejněno 29. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mangový milkshake se šafránem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2jZ0
Moje poznámka
Mangový milkshake se šafránem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2jZ0
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 55 minutami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 15 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 16 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 19 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 19 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koňakové řezy
janatka před 3 minutami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 53 minutami
Medovníkové koule
evik_svistik před 1 hodinou
Kokosky
veveruska73 před 9 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 10 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 12 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 12 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 12 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 12 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 12 hodinami
Suroviny:
mango,
mléko,
kardamom,
šafrán,
cukr
Komentáře (2)