Ovesná kaše s brynzou
Tradiční ovesná kaše je u nás známá zejména jako sladká snídaňová. Vyzkoušet však můžete i její slanou verzi. Ovesné vločky promíchané s výraznou brynzou doplní pečená mrkev s dýní. Taková kaše zahřeje zejména na podzim.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 025 kJ / 1 918 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,67 g |
| Tuky | 80,93 g |
| Vláknina | 35,20 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 2,47 g |
| Sůl | 6,43 g |
| Sacharidy | 192,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 190 °C. Mrkev omyjeme a nakrájíme na kousky různých velikostí (nudličky, klínky, kolečka apod.).
Krok 2: Dýni důkladně omyjeme houbičkou, rozpůlíme, vydlabeme a rozkrájíme na měsíčky.
Krok 3: Zeleninu dáme do pekáče nebo na plech s vyšším okrajem, pokapeme olejem, osolíme hrubozrnnou solí a vše důkladně promneme prsty. Přidáme větvičky rozmarýnu a vložíme do trouby. Pečeme do změknutí.
Krok 4: Vločky uvaříme ve dvojnásobném množství čisté vody. Pokud je kaše moc hustá, přidáme ještě trochu vody a dál vaříme.
Krok 5: Když jsou vločky hotové, přimícháme k nim brynzu a podle chuti dosolíme. Kaši servírujeme horkou a ozdobenou opečenou zeleninou.
Zveřejněno 14. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovesná kaše s brynzou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G69OK
Moje poznámka
Ovesná kaše s brynzou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G69OK
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 8 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 8 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 10 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 10 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Suroviny:
mrkev,
dýně hokkaido,
olej olivový,
sůl hrubozrnná,
rozmarýn,
vločky ovesné,
brynza,
sůl
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.