Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Borůvkové vlnobití

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Jednoduchý piškotový dezert, který hravě zvládnete připravit i několik hodin před oslavou. Na nadýchaném těstě je bohatá vrstva světlého tvarohového krému se šlehačkou a na povrchu je borůvkový krém, který vytváří hezký efekt mramorování.

Suroviny pro 20 porcí

20porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 731 kJ /
3 760 kcal
Bílkoviny67,22 g
Tuky209,64 g
Vláknina19,60 g
Cholesterol 1,54 g
Sodík 568 mg
Sůl1,34 g
Sacharidy391,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na piškotové těsto ušleháme celá vejce s cukrem, přidáme 4 polévkové lžíce horké vody, šleháme do zhoustnutí a ručně vmícháme po částech mouku. Krok 2: Těsto nalijeme na velký plech s vyšším okrajem, vyložený pečicím papírem a pečeme při teplotě 180 °C dorůžova. Krok 3: Šlehačku vyšleháme do tuha, přidáme tvaroh, cukr, podle návodu připravený ztužovač a zamícháme.
8 lžic krému přidáme k odloženým borůvkám a zbytek dáme na piškot. Borůvky v krému rozmačkáme, aby se obarvil a lžící jej naneseme na bílou vrstvu krému tak, aby se vytvořily pruhy. Každý pruh vidličkou lehce promícháme s bílou vrstvou krému.

TIP: Oblíbené tvarohové moučníky

Zveřejněno 15. 9. 2024 16:57

Poznámka autorky Handour

Moučník podávejte dobře vychlazený.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Borůvkové vlnobití

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W68NE

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Borůvkové vlnobití

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W68NE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, šlehačka, tvaroh měkký, cukr vanilkový, ztužovač želatinový, borůvky, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu