Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený lilek

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Toto jídlo připravíme snadno a přitom je velmi lahodné. Jemný bešamel prokládaný plátky lilku, rajčat a anglické slaniny zapékáme v troubě. Na závěr ještě můžeme přidat plátky sýra, které se na povrchu jídla roztečou.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 285 kJ /
2 697 kcal
Bílkoviny22,17 g
Tuky262,54 g
Vláknina7,00 g
Cholesterol 433 mg
Sodík 3,30 g
Sůl8,20 g
Sacharidy58,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek opláchneme (nemusíme ho loupat) a nakrájíme na tenké plátky, rajčata připravíme stejným způsobem. Krok 2: Uvaříme bešamel: z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou rozředíme mlékem na kaši. Osolíme a za stálého míchání asi 3 minuty vaříme. Pokud se nám zdá bešamel příliš hustý, zředíme ho ještě mlékem. Dochutíme česnekem, pepřem a solí. Krok 3: Na dno zapékací misky rozprostřeme trochu bešamelu, na něj pak naskládáme lilek, rajčata a slaninu, zalijeme bešamelem a vrstvy opakujeme do vyčerpání zásob. Horní vrstvu by měl opět tvořit bešamel. Krok 4: Zapékací misku vložíme do rozehřáté trouby a zapečeme dozlatova. 5 minut před koncem pečení můžeme navrch naskládat plátky sýra a nechat rozpustit.

TIP: Další recepty s lilkem

Zveřejněno 19. 9. 2024 14:01

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený lilek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpk18

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený lilek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpk18

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
lilek, rajče, slanina anglická, máslo, mouka hladká, mléko, česnek, sůl, pepř mletý, sýr plátkový

Přidat fotografie receptu