Rizoto z kachního výpeku (zero waste)
Naše babičky uměly využít opravdu všechny zbytečky a poživatelné části drůbeže. Někdy může být i zbytkové jídlo dokonce voňavější a chuťově skoro lepší, než původní zdrojový pokrm. Navíc se můžeme pokusit být také - moderně řečeno - zero waste.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 215 kJ / 1 485 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,10 g |
Tuky | 3,36 g |
Vláknina | 17,37 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 303 mg |
Sůl | 0,81 g |
Sacharidy | 325,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Skelet z pečené kachny obereme, maso dáme stranou. Z pekáče slijeme přebytečný tuk. Odložíme ho na pozdější použití (je skvělý na chléb, nebo jako základ na polévky typu česnečka).
Krok 2: Na dno pekáče položíme zbylé vypečené kůže z kachny (po dokončení můžeme odstranit), ponecháme část tuku i výpečky. Zasypeme zeleninovou směsí.
Krok 3: Přidáme obrané maso osolíme (jen lehce, výpek je již slaný), zasypeme rýží a zalijeme horkou vodou nad úroveň rýže. Přikryjeme pekáč zvrchu.
Krok 4: Vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C na dobu 15 minut, poté vypneme a necháme přikrytou rýži zhruba 20 minut dojít.
Krok 5: Na talíři doplníme klasicky strouhaným sýrem, sterilovanou okurkou, červenou řepou nebo čalamádou.
Zveřejněno 7. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rizoto z kachního výpeku (zero waste)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPm0W
Moje poznámka
Rizoto z kachního výpeku (zero waste)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPm0W
Nejnovější recepty
Květák, lilek a cizrna na způsob indické tikka masala
Přidáno před 1 hodinou
Rychlá zeleninová polévka à la boršč
Přidáno před 14 hodinami
Dančí maso na rajčatech
Přidáno před 21 hodinami
Ořechové pusinky s čokoládou
Přidáno před 23 hodinami
Stoleté ořechové kuličky
Přidáno před 23 hodinami
Hvězdičky s povidly a rumovou polevou
Přidáno 6. 11. 2024 09:56
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Radek Kašpárek vzpomíná, jak narazil s moravským zelím: S babiččiným receptem mě poslali do háje, říká
Svatomartinské akce v Praze a okolí: Kde ochutnáte vypečenou husu, kde zažijete šlapání zelí a kam vyrazit za mladými víny
Náš život s celiakií: Bezlepkové svatomartinské rohlíčky pro Áňu z těsta, které nemusí dlouho kynout
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarůžková pomazánka (dle Kluků v akci)
sofia_loren před 1 hodinou
Argentinská křídla
panXXX před 1 hodinou
Kuřecí čína
lunav1 před 2 hodinami
Střecha ze sušenek BeBe
Xion14 před 12 hodinami
Cuketové brownies
Xion14 před 13 hodinami
Drobenka na koláč
Barunka1 před 13 hodinami
Knedlík s vajíčkem
Orisek před 14 hodinami
Zadělávaný květák s brambory a koprem
Hannah64 před 15 hodinami
Americké lívance se skořicovým sirupem
JanTupesy před 16 hodinami
Vajíčková pomazánka trochu jinak
faluska před 21 hodinami
Suroviny:
skelet kachní,
rýže,
směs zeleninová,
sůl,
pepř mletý,
voda,
sýr
Komentáře (2)