Plněné fíky s nivou
Sladká chuť fíků a výrazná chuť nivy zjemněná čerstvým sýrem se krásně doplňují. Plněné fíky s nivou můžete servírovat jako lahodný předkrm nebo chuťovku na oslavě. Pokud máte rádi výrazné chutě, nebudete zklamaní.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 981 kJ / 1 190 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 46,67 g |
| Tuky | 109,33 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 315 mg |
| Sodík | 2,80 g |
| Sůl | 6,87 g |
| Sacharidy | 4,93 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lučinu a polovinu nivy vyšleháme na jemný krém. Fíky nařízneme do kříže, ale nedokrojíme úplně.
Krok 2: Fík opatrně rozevřeme, pomocí lžičky nebo zdobičky na dorty naplníme krémem, ozdobíme kouskem nivy a snítkou tymiánu.
Zveřejněno 16. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněné fíky s nivou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5YQD
Moje poznámka
Plněné fíky s nivou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5YQD
Nejnovější recepty
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 2 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 4 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 16 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 18 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 22 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Medovníkové koule
milhausz1984 před 1 minutou
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
milhausz1984 před 1 minutou
Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky)
Rebeca před 9 minutami
Lázeňské rohlíky
kunananuk před 14 minutami
Knedlík z domácí pekárny
Rebeca před 14 minutami
Chutné vafle
GitaV před 1 hodinou
Sedlácké fondue
vitula1 před 5 hodinami
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 16 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 17 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 18 hodinami
Suroviny:
fíky,
lučina,
sýr niva,
tymián
Komentáře (3)