Zlaťáky z plecka
Plátky vepřového masa připravené se zajímavou pikantní omáčkou určitě potěší chuťové buňky. S vhodnou přílohou budou chutnat a skvěle zasytí. K jídlu podávaný rajčatový salát může jídlo příjemně odlehčit.
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 319 kJ / 1 032 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 101,35 g | 
| Tuky | 62,17 g | 
| Vláknina | 0,30 g | 
| Cholesterol | 453 mg | 
| Sodík | 1,28 g | 
| Sůl | 3,08 g | 
| Sacharidy | 16,70 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Z plecka nakrájíme plátky, které naklepeme, osolíme a vetřeme do nich  prolisovaný čerstvý nebo sušený česnek.
	Krok 2: Potřeme olejem a necháme aspoň hodinu odležet.
	Krok 3: Po odležení plátky obalíme v mouce a vložíme do rozpáleného oleje. Opékáme z obou stran, dohromady asi 15 minut.
	Krok 4: Usmažené plátky odložíme stranou. Do pánve vložíme máslo, přidáme bujón rozpuštěný v teplé vodě nebo přilejeme domácí vývar. Dále přidáme sójovou omáčku, worchester a kečup. Povaříme asi 7 minut, případně dochutíme. Vrátíme zpět plátky masa a prohřejeme.
	Krok 5: Na talíři přelijeme maso omáčkou, jako příloha brambory nebo rajčatový salát s cibulí.
Zveřejněno 7. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Zlaťáky z plecka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xvXl
Moje poznámka
					
				
Zlaťáky z plecka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xvXl
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno 3. 11. 2025 09:00:03
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 16 minutami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 26 minutami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 2 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							recepty z plecka, 
						
						
							co udělat z plecka, 
						
						
							co uvařit z plecka, 
						
						
							recepty z vepřového plecka, 
						
						
							plecko, 
						
						
							recept z plecka, 
						
						
							recepty s plecka, 
						
						
							plátky z plecka, 
						
						
							plecko recepty, 
						
						
							co uvařit z vepřového plecka, 
						
						
							recepty plecko, 
						
						
							plecko plátky, 
						
						
							plecko recept, 
						
						
							co z plecka, 
						
						
							něco z plecka, 
						
						
							jak udelat plecko, 
						
						
							co udělat s plecka, 
						
						
							vepřové plecko recepty, 
						
						
							hovězí plecko, 
						
						
							vepřové plecko
						
					
						Suroviny:
						
							plecko vepřové, 
						
						
							česnek sušený, 
						
						
							omáčka sojová, 
						
						
							omáčka worcesterová, 
						
						
							kečup sladký, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							olej, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							máslo, 
						
						
							voda, 
						
						
							masox hovězí
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (18)
nejlepší je krkovice