Bažant s jeřabinami
Jemné a šťavnaté bažantí maso je opravdová pochoutka. Aby nebylo suché, prošpikujeme ho slaninou a poté dusíme v bílém víně. Omáčku dochutíme kompotovanými jeřabinami, které kromě zajímavé chuti dodají jídlu i pestřejší vzhled.
Postup přípravy
Krok 1: Očištěného bažanta rozdělíme na čtvrtky a protkneme slaninou.
Krok 2: Zbytek slaniny nakrájíme na kostky, rozškvaříme, zpěníme na ní oloupanou a nakrájenou cibuli a vložíme připravené čtvrtky bažanta.
Krok 3: Osolíme, přidáme koření, podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme téměř doměkka. Podléváme vypečenou šťávou.
Krok 4: Pokličku odstraníme, vyndáme porce bažanta, koření a přimícháme jeřabiny.
Krok 5: Krátce podusíme, vrátíme porce bažanta a dochutíme cukrem se solí.
Krok 6: Podáváme s bramborovými plackami.
Zveřejněno 3. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bažant s jeřabinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6Y7g
Moje poznámka
Bažant s jeřabinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6Y7g
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 6 hodinami
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 7 hodinami
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 9 hodinami
Nejlepší langoše
Přidáno před 10 hodinami
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Losos na másle
Kajkajak před 1 hodinou
Chutné vafle
Kolibinka před 2 hodinami
Rajská omáčka
prichystalr před 3 hodinami
Pečená krkovička
[email protected] před 3 hodinami
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 5 hodinami
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 8 hodinami
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 8 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 9 hodinami
Buchta bez vajec
DenaS před 11 hodinami
Suroviny:
bažant,
slanina,
cibule,
cukr,
sůl,
koření hřebíček,
pepř černý,
tymián,
zázvor sušený,
víno bílé,
jeřabiny
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.