Povidla pečená v troubě
Jak se blíží podzim, přichází sezóna švestek. Pokud už jsme přejedení koláčem a nechystáme se pálit slivovici, povidla jsou skvělou volbou, jak úrodu přezrálých švestek zpracovat. V domácích podmínkách tuto lahůdku snadno připravíme v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 20 413 kJ / 4 879 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,75 g |
Tuky | 7,00 g |
Vláknina | 87,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 140 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 137,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Povidla by se měla svařit na 1/3 původního objemu a měla by být tak hustá, až kusy odpadávají od vařečky a při míchání zůstává za vařečkou stopa.
Také je možno vařit povidla zcela bez cukru, ale doba vaření je pak delší. Pro tento typ povidel je ideální použít přemrzlé švestky, které obsahují podstatně vyšší procento cukru.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 12. 2020 23:01
15. 8. 2020 12:00
15. 8. 2020 10:39
Vaří se jako za mých dětských let pouze zahušťováním dobře vyzrálých švestek a to mícháme a mícháme a mícháme.
Recepty různných mazadel obsahující zkaramelizovaný cukr, x-tero koření nejsou povidla.
28. 7. 2017 21:30
30. 7. 2016 22:05
13. 10. 2014 10:09
23. 9. 2014 17:16
23. 9. 2014 09:39
Já osobně např. při teplotě v receptu 200°C peču při 180°C.
23. 9. 2014 09:31
7. 9. 2014 12:37
17. 6. 2014 23:32
17. 6. 2014 23:31
11. 12. 2013 10:21
12. 10. 2013 21:28
12. 10. 2013 20:10
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 3 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 8 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 14 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 15 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 1 hodinou
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 2 hodinami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 2 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 3 hodinami
Kuřecí nudličky v pórku
malami uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pečená švestková povidla: Dokonalá domácí zavařenina, která se nikdy neztratí!
Jak v obchodě poznat kvalitní povidla? Hledejte výrobek bez aromat, barviv a zahušťovadel, říká Lukáš Medek
Oživte vánoční stůl netradičním makovým cukrovím. Kombinace křehkého lineckého těsta, máku a povidel příjemně překvapí
Další recepty
Tématické fráze: švestková povidla z trouby švestková povidla v troubě hrušková povidla v troubě domácí švestková povidla v troubě vaření povidel v troubě pečená hrušková povidla švestkové povidla v troubě pečená povidla bez míchání povidla vaření povidel pečené švestky v troubě recept na svestkova povidla v troube švestková povidla bez míchání v troubě recepty svestkove povidla v troube pečená povidla z jablek jablková povidla pečená jablka v troubě hrušková povidla pečená pečení povidel pečené hruškové povidla
Suroviny: švestky, cukr krystal, šťáva citronová, rum
Povidla pečená v troubě
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4RX7
58 názorů