Polská okurková polévka
Kyselé okurky v teplém pokrmu mohou znít trochu neobvykle, v této zajímavé polévce ale stojí za vyzkoušení. Polévka je ideální do zimních dní, protože zasytí i zahřeje. Na závěr ji ozdobíme koprem a zakysanou smetanou.
Postup přípravy
Krok 1: Květák rozdělíme na malé růžičky, kapustu nakrájíme na nudličky, mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Připravenou zeleninu uvaříme spolu s kořením ve vývaru doměkka.
Krok 3: Těsně před dokončením vyjmeme koření a přidáme na kolečka nakrájené kyselé okurky. Polévku ozdobíme kysanou smetanou se snítkami kopru.
Zveřejněno 10. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polská okurková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWN9G
Moje poznámka
Polská okurková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWN9G
Nejnovější recepty
Nutellové oříšky
Přidáno před 1 hodinou
Pivní cibulačka
Přidáno před 16 hodinami
Srnčí guláš
Přidáno před 17 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Přidáno před 17 hodinami
Dvoubarevná vláčná bábovka
Přidáno před 21 hodinami
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno 7. 10. 2025 21:36:25
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Americké okurky
magdalenka před 3 minutami
Jednoduchá jablečná buchta
Skunk před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 2 hodinami
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
VeronikaRob před 9 hodinami
Rychlá buchta s tvarohem a povidly - chuť jako hanácké koláče
Tomaassss před 10 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Ashelin před 12 hodinami
Kedlubnové zelí
Bernardy@telecom.cz před 13 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Komberec před 14 hodinami
Suroviny:
květák,
kapusta,
mrkev,
celer,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
vývar hovězí,
okurky sterilované,
smetana zakysaná,
kopr
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.