Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polská okurková polévka

Kyselé okurky v teplém pokrmu mohou znít trochu neobvykle, v této zajímavé polévce ale stojí za vyzkoušení. Polévka je ideální do zimních dní, protože zasytí i zahřeje. Na závěr ji ozdobíme koprem a zakysanou smetanou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 40 min

45 min (5 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozdělíme na malé růžičky, kapustu nakrájíme na nudličky, mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostičky. Krok 2: Připravenou zeleninu uvaříme spolu s kořením ve vývaru doměkka. Krok 3: Těsně před dokončením vyjmeme koření a přidáme na kolečka nakrájené kyselé okurky. Polévku ozdobíme kysanou smetanou se snítkami kopru.

TIP: Další oblíbené pokrmy s kapustou

Zveřejněno 10. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polská okurková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWN9G

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polská okurková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWN9G

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, kapusta, mrkev, celer, koření nové koření, bobkový list, sůl, vývar hovězí, okurky sterilované, smetana zakysaná, kopr

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu