Valašská kyselica II.
Tato polévka vám dodá sílu, příjemně zasytí krásně zahřeje v zimních dnech a pomůže v boji s nemocí. Tradiční valašská kyselica z uzeného žebra s kysaným zelím, brambory a kousky uzeného masa, vás zajisté osloví svou chutí.
Postup přípravy
Krok 1: Maso dáme do hrnce s vodou přidáme koření a uvaříme doměkka. Uvařené maso vyndáme obereme a natrháme na menší kousky.
Krok 2: Zelí překrájíme. Připravíme jíšku. V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme mouku dožluta.
Krok 3: Vývar přecedíme přidáme do něho překrájené zelí a světlou jíšku, důkladně rozmícháme a vaříme 25 minut.
Krok 4: Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme zvlášť v osolené vodě doměkka.
Krok 5: Obrané a natrhané maso opečeme nasucho na pánvi lehce dozlatova.
Krok 6: Do polévky přilijeme smetanu, přidáme zakysanou smetanu rozmícháme a 5 minut povaříme.
Krok 7: Pak přidáme opečené maso, prolisovaný česnek, majoránku a nakonec přidáme uvařené brambory.
Zveřejněno 4. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valašská kyselica II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY8Rl
Moje poznámka
Valašská kyselica II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY8Rl
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 7 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 8 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 10 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 11 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 12 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 29 minutami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 1 hodinou
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 3 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 3 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 3 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 3 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 3 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 4 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 4 hodinami
Suroviny:
žebra,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
zelí kysané,
olej,
mouka hladká,
brambory,
smetana ke šlehání,
smetana zakysaná,
česnek,
majoránka,
sůl
Komentáře (1)