Valašská kyselica II.
Tato polévka vám dodá sílu, příjemně zasytí krásně zahřeje v zimních dnech a pomůže v boji s nemocí. Tradiční valašská kyselica z uzeného žebra s kysaným zelím, brambory a kousky uzeného masa, vás zajisté osloví svou chutí.
Postup přípravy
Krok 1: Maso dáme do hrnce s vodou přidáme koření a uvaříme doměkka. Uvařené maso vyndáme obereme a natrháme na menší kousky.
Krok 2: Zelí překrájíme. Připravíme jíšku. V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme mouku dožluta.
Krok 3: Vývar přecedíme přidáme do něho překrájené zelí a světlou jíšku, důkladně rozmícháme a vaříme 25 minut.
Krok 4: Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme zvlášť v osolené vodě doměkka.
Krok 5: Obrané a natrhané maso opečeme nasucho na pánvi lehce dozlatova.
Krok 6: Do polévky přilijeme smetanu, přidáme zakysanou smetanu rozmícháme a 5 minut povaříme.
Krok 7: Pak přidáme opečené maso, prolisovaný česnek, majoránku a nakonec přidáme uvařené brambory.
Zveřejněno 4. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valašská kyselica II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY8Rl
Moje poznámka
Valašská kyselica II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY8Rl
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 1 hodinou
Panenka v kopru
Přidáno před 2 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 10 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 17 minutami
Kulajda z cukety
Romana20 před 38 minutami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 1 hodinou
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 2 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 3 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 3 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 3 hodinami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 5 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 6 hodinami
Suroviny:
žebra,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
zelí kysané,
olej,
mouka hladká,
brambory,
smetana ke šlehání,
smetana zakysaná,
česnek,
majoránka,
sůl
Komentáře (1)