Ostré plody moře se špagetami tří barev

clupmi Kuchař: clupmi

Doba přípravy: 1/2 hodiny 6 porcí Mořské plody 4 názory

Suroviny

270 g plodů moře
500 g Spaghetti trikolore
1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
1 cibule (středně velká)
1 hlavička česneku
1 lžička mleté pálivé papriky
1 lžička sladké mleté papriky
3 pálivé papričky (Piri-Piri il Conte di roma)
pár kapek Chilli Sauce Extra Hot
3 lžíce kečupu
4 ks sterilovaná sušená rajčata (v kořeněném olejovém nálevu s jádry piniových oříšků)
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si několik minut povaříme rozmrazené plody moře a scedíme. Do pánve dáme rozehřát tuk. Máslo a olivový olej v poměru 1:1. Na tuku necháme zpěnit cibuli nakrájenou na půlměsíčky. Pak přidáme nadrcený česnek (rozmáčknu ho napřed dlaní pod plochou nože a pak nasekám).

  2. Postupně přidáváme sladkou mletou papriku a pálivou mletou papriku a nakrájené feferonky a vzápětí přidáme povařené mořské plody.

  3. Tento „základ“ nejprve zprudka smažíme/restujeme. Pak zmírníme „plamen“, dochutíme pepřem, solí, přidáme sušená rajčata a zakápneme chilli omáčkou.

  4. Dusíme pod pokličkou, až plody změknou. Dlouho to nemá smysl, protože některé „potvory“ zůstávají stále takové tužší – gumovější. Nakonec přidáme trochu kečupu.

  5. Hotovou směs smícháme s uvařenými (7-8 minut) a scezenými špagetami. Podle potřeby a chuti ještě použijeme přiměřeně kečup.

Poznámka

Jídlo je sice ostré, ale rozhodně ne tak, že by jste museli zajídat chlebem nebo zapíjet vodou a "větrat" pusu. Pocit mírného pálení i na rtech brzy pomine.

http://clupmi.blog.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ostré plody moře se špagetami tří barev

  • olca spickova olca spickova

    Miluju všechny mořské potvory a ostrá jídla ještě víc!!!!!!:-K:-p+1:yes: Určitě vyzkoušm!:-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Tak tohle už je na moji pusu moc hořlavin:-O,ani nemůže být cítit chuť těch mořských plodů,a to je škoda,ne;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Ostré miluju:yes: a tyhle barevné špagety jsou nádhera. Pro návod, jak zacházet s cizokrajnými ""potvorami" si chodím do kuchařek p. Štěpničky, nikdy nezklame. Plody moře jsou předvařené, protože každý druh se vaří jinak dlouho a pokud je převaříš, jsou pak tuhé - možná proto jsi je měl, jak píšeš, některé tužší, gumovější. Celkem se mají vařit (dusit) maximálně 10-13 minut.
    Ale jak píšu - ostré máme rádi moc, recept je hezký, jen bych asi dala poloviční množství špaget, aby byly "potvory" na jazku výrazněji cítit:-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    No tak tohle je něco pro mého muže a čím ostřejší, tím lepší ;-), ale i mně se to líbí :-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: plody moře recepty špagety s mořskými plody plody more špagety s dary moře plody moře recept dary more recepty recept na špagety s mořskými plody plody moře příprava spagety dary moře sušená rajčata se špagetami dary moře recept mořské plody recept mail rcspr.co.il loc:cz plody moře, recepty recepty dary more ostré mořské mořské plody susena rajcata a morske plody jak dlouho dusit mořske plody jak varit plody more špagety s dary moře příprava