Rozinkové točence zadělávané v pekárně
Voňavému a lahodnému pečivu se skořicovou náplní a sladkými rozinkami skoro nejde odolat. S přípravou kynutého těsta pomůže domácí pekárna, díky které je celá příprava velmi snadná.
Postup přípravy
Krok 1: Do nádoby domácí pekárny nejprve vlijeme vlažné mléko, rozpuštěné máslo a rozšlehané vejce. Přisypeme hladkou mouku, k jedné straně vsypeme droždí, 2 lžíce cukru a ke druhé straně sůl. Pekárnu zapneme na program Těsto.
Krok 2: Vykynuté těsto rozválíme na vále posypaném hladkou moukou na obdélník.
Krok 3: Rozinky namočíme na chvíli do horké vody. Skořici rozmícháme s cukrem a rozpuštěným máslem. Touto směsí potřeme plát těsta, rovnoměrně posypeme scezenými rozinkami a těsto stočíme jako závin.
Krok 4: Nožem krájíme kousky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Naskládané točence potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 10 minut.
Zveřejněno 4. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rozinkové točence zadělávané v pekárně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ7zO
Moje poznámka
Rozinkové točence zadělávané v pekárně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ7zO
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 8 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 9 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 9 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 19 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 11 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 12 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 12 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 14 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 14 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 14 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 15 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 16 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 16 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 18 hodinami
Suroviny:
mléko,
máslo,
vejce,
mouka hladká,
droždí sušené,
cukr krupice,
sůl,
rozinky,
skořice,
cukr krupice,
máslo,
mouka hladká,
vejce
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.