Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kohout na víně v pomalém hrnci

Kohout na víně v pomalém hrnci je snadné a výborné jídlo s opravdu lahodnou omáčkou. Pomalý hrnec je skvělý pomocník, který šetří čas a dokáže i z tužšího masa vytvořit delikatesu. Kohouta podávejte nejlépe s těstovinami, bramborovou kaší či polentou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kocmax Kocmax

Snadný

Doba přípravy 255 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 240 min

255 min (15 min příprava + 240 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Stehno rozřízneme napůl a i s křídlem vložíme do pomalého hrnce. Krok 2: Mrkev a petržel rozkrojíme na větší kusy, asi 5-7 cm dlouhé, šalotku na čtvrtiny a stroužky česneku necháme v celku. Vše vložíme k masu. Krok 3: Přidáme rajčatový protlak, rozmarýn, bobkový list, sůl a pepř. Zalijeme vínem a vývarem. Pomalíme zhruba 4 hodiny, až je maso měkké. Krok 4: Z hrnce vyndáme maso (udržujeme v teple) a všechnu zeleninu. Omáčku přecedíme, aby v ní nezůstalo koření. Krok 5: Omáčku dáme na sporák a přidáme do ní nadrobno nakrájenou pancettu, žampiony i zeleninu. Redukujeme až dosáhneme požadované konzistence. Krok 6: Servírujeme s těstovinami, bramborovou nebo polentovou kaší a ozdobené sterilovanými cibulkami.

TIP: Jak správně uvařit polentu

Zveřejněno 7. 3. 2025

Poznámka autorky Kocmax

Další recepty na www.variebeztuku.blogspot.com

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kohout na víně v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxMj0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kohout na víně v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxMj0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
kohout, kohout, kořen petržele, mrkev, cibule šalotka, česnek, pancetta, žampióny, cibulky sterilované, protlak rajčatový, víno červené, vývar masový, rozmarýn, bobkový list, koření nové koření, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu