Kuřecí plátky na olivách
Kuřecí maso je dietní a velice jemné. Připravit se dá na mnoho způsobů. Kuřecí plátky na černých olivách krásně voní po šalvěji a hotové jsou za necelou půlhodinku. Podávat je můžeme s opečenými bramborami.
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Obalíme je v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji. Hotové maso vyjmeme a udržujeme v teple.
Krok 2: Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. K výpeku přidáme máslo a orestujeme nakrájený česnek.
Krok 3: Přilijeme víno, přidáme olivy, dusíme asi 5 minut, pak vrátíme zpět maso, vmícháme lístky šalvěje a chvíli vše prohřejeme.
Krok 4: Hotové maso podáváme s opečenými bramborami.
Zveřejněno 24. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí plátky na olivách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJQQl
Moje poznámka
Kuřecí plátky na olivách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJQQl
Nejnovější recepty
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 1 hodinou
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 15 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 16 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 18 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 46 minutami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 49 minutami
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 1 hodinou
Babiččin mazanec
Vlastali před 1 hodinou
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 1 hodinou
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 1 hodinou
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 2 hodinami
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 3 hodinami
Palačinky s džemem
jakub@V před 3 hodinami
Suroviny:
řízky kuřecí,
mouka hladká,
máslo,
česnek,
víno bílé suché,
olivy černé bez pecky,
šalvěj,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.