Gravlax vejce
Velmi jednoduchý, ale efektní předkrm ze skandinávské kuchyně si našel své místo i na našich stolech. Kombinace marinovaného lososa, ochucené domácí majonézy a vařených vajec nejen skvěle vypadá, ale i oslní výraznou chutí. Stačí jen pár kvalitních surovin a trochu času.
Postup přípravy
Krok 1: Omytého a osušeného lososa zasypeme směsí cukru, soli a kopru. Uzavřeme v dóze a necháme 24 hodin zatížené marinovat. Poté lososa opláchneme a osušíme.
Krok 2: Uvaříme vejce natvrdo.
Krok 3: Do vyšší nádoby dáme všechny suroviny na majonézu. Ponorný mixér dáme na dno nádobky a pomalým tahem jdeme nahoru. Mixujeme pár vteřin do požadované konzistence. Majonézu dochutíme, vmícháme kopr a dáme vychladit.
Krok 4: Lososa nakrájíme na tenké plátky.
Krok 5: Vejce uvařená natvrdo rozřízneme napůl, ozdobíme majonézou – nejlépe pomocí zdobicí špičky, ale postačí i lžička. Na vejce upravíme plátky lososa a posypeme pažitkou nebo koprem.
Zveřejněno 1. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gravlax vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ER63N
Moje poznámka
Gravlax vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ER63N
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 12 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 13 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 16 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 16 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 17 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 6 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 7 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 9 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 9 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 9 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 9 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 9 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 10 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 10 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 10 hodinami
Suroviny:
losos,
sůl,
cukr krystal,
kopr,
olej slunečnicový,
vejce,
hořčice,
cukr,
šťáva citronová,
kopr,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
kopr
Komentáře (4)