Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchá vajíčková pomazánka z horkovzdušné fritézy

S pomocí horkovzdušné fritézy připravíte rodině rychlou a chutnou pomazánku, kterou lze využít jak za tepla, tak po vychladnutí. Pomazánka je velmi variabilní, můžete jí dochutit surovinami, které zrovna čekají na zpracování ve vaší chladničce.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 5 min

10 min (5 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vhodnou misku do fritézy lehce vymažeme máslem. Vyklopíme do ní sýr a kolem vyklepneme vejce. Na povrch nakrájíme slaninu na kousky. Krok 2: Vše osolíme a opepříme. Pečeme na 175 °C 5-6 minut. Je třeba hlídat, aby vejce nebyla vysušená. Krok 3: Hotové vejce rozmačkáme vidličkou, dochutíme a můžeme mazat na pečivo teplé, sypané strouhaným sýrem. Nebo mažeme studené, sypané pažitkou.

TIP: Nejlepší vajíčkové pomazánky

Zveřejněno 27. 5. 2025

Poznámka autorky mika59

Je to velice rychlá a variabilní pomazánka, třeba k snídani. Libovolně můžete přidat jarní cibulku, česnek, bylinky, papriku nebo sýr. Slaninu lze vyměnit za šunku. Ale důležité je to nevysušit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduchá vajíčková pomazánka z horkovzdušné fritézy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERGxY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduchá vajíčková pomazánka z horkovzdušné fritézy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERGxY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, sýr měkký tavený, slanina anglická, máslo, sůl, pepř mletý, pažitka, sýr strouhaný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu