Květákové kari s brokolicí, paprikami a baby špenátem
Lehké, syté a plné chutí – to je zeleninové kari, ve kterém se snoubí jemnost květáku, křupavost brokolice, sladkost paprik a svěžest baby špenátu. Ideální jídlo pro vegetariánský oběd nebo večeři, které vás zahřeje.
Postup přípravy
Krok 1: Všechnu zeleninu očistíme, květák a brokolici rozebereme na malé růžičky, papriky nakrájíme na proužky. Chilli, zázvor a česnek nasekáme nadrobno. Listy špenátu zbavíme dlouhých stonků, propláchneme a necháme na sítu okapat.
Krok 2: Do větší hluboké a rozehřáté pánve dáme olej a restujeme květák s paprikami cca 8 minut, přidáme brokolici a restujeme ještě 3 minuty.
Krok 3: Poté přidáme česnek, zázvor, chilli a koření necháme rozvonět a promícháme podlité cca 100 ml vody (nebo dle potřeby) a krátce podusíme.
Krok 4: Vmícháme rajčatovou pastu a když je zelenina na skus, přidáme špenát a přilijeme kokosové mléko. Necháme jen přejít varem.
Krok 5: Podáváme posypané koriandrem, nejlépe s dušenou rýží v samostatné misce.
Zveřejněno 7. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květákové kari s brokolicí, paprikami a baby špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpZ2R
Moje poznámka
Květákové kari s brokolicí, paprikami a baby špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpZ2R
Nejnovější recepty
Lotus cupcakes
Přidáno před 3 hodinami
Gulášová polévka s mletým masem
Přidáno před 11 hodinami
Cizrna na italský způsob
Přidáno před 17 hodinami
Křehký koláč s hroznovým vínem
Přidáno před 20 hodinami
Palačinky s jablky a křupavou drobenkou
Přidáno 9. 9. 2025 05:00:02
Bábovka s čokoládovými kaštany
Přidáno 8. 9. 2025 21:08:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevabčiči do trouby
lunav1 před 12 minutami
Zapečené portobello
Mysurka před 29 minutami
Tenký koláč z tvarohu a švestek s drobenkou
Andulka 53 před 5 hodinami
Rajská omáčka
Kajkajak před 9 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Zbajdn před 11 hodinami
Švestky ve vlastní šťávě, bez cukru
brtna před 12 hodinami
Sterilované brusinky (rybíz, rakytník)
brtna před 12 hodinami
Mléčný řez
Tajemnost před 12 hodinami
Pečená švestková povidla
DenaDena před 13 hodinami
Hrušková povidla
Helmutt před 13 hodinami
Suroviny:
květákové růžičky,
brokolice,
kapie červená,
paprika čerstvá žlutá,
olej olivový,
špenát baby,
chilli,
česnek,
zázvor,
pasta rajčatová,
římský kmín mletý,
koření kari,
kurkuma,
mléko kokosové,
koriandr
Komentáře (1)