Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí guláš

Srnčí guláš patří k oblíbeným pokrmům ze zvěřiny, které k podzimu neodmyslitelně patří. Vůně cibule, česneku a koření se při pomalém dušení krásně propojí s chutí masa a vytvoří syté jídlo, které vás jistě zahřeje.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso odblaníme a nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Krok 2: V hrnci na sádle osmažíme slaninu a přidáme cibuli. Pak přidáme maso, osolíme a vše orestujeme. Krok 3: Na sádle osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky, a přidáme cibuli. Potom přisypeme na kostičky nakrájené odblaněné maso, sůl a vše orestujeme. Krok 4: Podlijeme vodou, přidáme koření, česnek a dusíme, dokud maso nezměkne. Krok 5: Ke konci vaření do guláše zamícháme rajčatový protlak a zahustíme podle potřeby nastrouhaným chlebem. Krok 6: Na talíři guláš ozdobíme kolečky cibule nebo cibulové natě.

TIP: Co uvařit ze srnčího?

Zveřejněno 8. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Srnčí guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRBEJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Srnčí guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRBEJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
sádlo, slanina anglická, cibule, plec srnčí, sůl, koření na guláš, koření na divočinu, česnek, protlak rajčatový, chléb

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu