Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zaječí stehna na houbách a cibuli

Zaječí stehna dušená se slaninou, cibulí a houbami jsou voňavým pokrmem, který se hodí i pro slavnostnější příležitosti. Pomalé dušení pod poklicí zaručí, že zaječí maso bude krásně křehké a šťavnaté.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na kousky. Slaninu nakrájíme na menší špalíčky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: Šalotky oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Houby očistíme a pokrájíme. Krok 3: Stehna prošpikujeme kousky česneku a částí slaniny, posypeme je solí, pepřem, kořením a tymiánem. Krok 4: V hrnci rozškvaříme zbylou slaninu. Přidáme máslo, cibuli a necháme zpěnit. Krok 5: Přidáme stehna, která z obou stran krátce opečeme. Pak je podlijeme vývarem a zvolna dusíme pod poklicí doměkka, zhruba 1,5-2 hodiny. Krok 6: Když jsou skoro měkká, přidáme pokrájené houby, na měsíčky nakrájené šalotky a dopečeme dozlatova.

TIP: Zajíc - rady a tipy ke zpracování

Zveřejněno 24. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Zaječí stehna na houbách a cibuli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2RKm

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Zaječí stehna na houbách a cibuli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2RKm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
máslo, slanina, česnek, cibule, cibule šalotka, houby čerstvé, koření divoké, tymián, vývar masový, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu