Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kostky bratislavské

Šťavnaté kousky vepřového masa pomalu dušené s cibulí a se zeleninou ve smetanové omáčce chutnají nejlépe s houskovým knedlíkem. Jednoduché, přitom poctivé jídlo, které voní domácí kuchyní.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Okurky nakrájíme na kolečka. Hrášek slijeme z nálevu. Krok 2: Maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Krok 3: Na oleji zesklovatíme cibuli, pak přidáme maso a orestujeme ze všech stran. Krok 4: Přidáme protlak, zamícháme, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Krok 5: Mrkev uvaříme na skus v malém hrnečku. Poté slijeme, necháme okapat a na pánvičce na trošce másla opečeme s hráškem a kolečky okurky. Krok 6: Ve vodě rozmícháme na záklechtku hladkou mouku a omáčku jí dle potřeby zahustíme. Nakonec vložíme směs mrkve, hrášku, okurky a provaříme. Krok 7: Omáčku zjemníme smetanou, necháme přejít varem a dochutíme dle potřeby solí a cukrem.

TIP: Výběr nejlepších smetanových omáček

Zveřejněno 10. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřové kostky bratislavské

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDppv

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřové kostky bratislavské

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDppv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec vepřová, cibule, olej, protlak rajčatový, mrkev, máslo, okurky sterilované, hrášek sterilovaný, smetana ke šlehání, voda, mouka hladká, cukr krystal, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu