Vepřová kýta protýkaná mrkví
Suroviny
Porce: 8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 6 655 kJ / 1 591 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 267,77 g |
Tuky | 41,17 g |
Vláknina | 14,44 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 901 mg |
Sůl | 1,85 g |
Sacharidy | 31,21 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na protýkání lze použít i jiné druhy vepřového masa - pěkné plecko, pečeně, ..., ale myslím, že při použití třeba krůtího masa (dietní verze), bude chuťový zážitek stejně příjemný ;-).
Kombinace masa, mrkve a mleté papriky byla příjemná a všichni jsme si na ní moc pochutnali.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 3. 2019 16:04
dneska bylo k obědu, moc dobré, šťávu jsem rozmixovala a ani nebylo potřeba ji zahustit. Dávám bodík a dovoluji si přidat i foto
27. 11. 2015 12:38
mirca75: Tak šup, napsat o ponorák Ježíškovi, ať tu máme další dobré recepty
28. 9. 2015 17:49
Výborné! Pod maso jsem přidala ještě pórek a stačil ruční mixér, aby měla omáčka správnou hustotu. Mouku jsem nemusela vůbec použít. Všem chutnalo a navíc to hezky vypadalo
23. 7. 2015 14:01
Jedním slovem "vynikající" Pekla jsem včera a je to super. Cibulku s mrkví jsem nakonec ani nemixovala ani nezahušťovala, nechala jsem tak, vznikla vynikající šťávička a do pekáčku jsem tak v půlce pečení přidala ještě celé mrkve a na půl naše domácí cuketky, upečené k masu jsou super.
30. 12. 2013 15:50
Vyborny recept, maso jsme pekli cca 60 minut. Dekuji, bylo to vyborne, omacku jsme rozmixovali.
10. 7. 2012 11:54
Vypadá to super už jsem uložila a brzo uvařím posílám bodík
27. 5. 2012 13:12
výborný recept, jsem kuchařka začátečník a zvládla jsem to
20. 2. 2012 16:14
Tak už se to peče Až ochutnáme, pošlu bodík
14. 12. 2011 19:13
Tak tohle vypadá suprově. Kýtu jsem dnes koupil a zítra letím pro mrkev. Už se těším. Posílám bodík.
1. 8. 2011 18:08
Moc pěkné
26. 8. 2010 11:03
já mám ráda dušenou mrkev a receptík se mi moc líbí,ten si ukládám+1
26. 3. 2010 15:49
Blikniděkuju moc za milý komentář i za vyzkoušení a jsem moc ráda,že vám chutnalo.K té šťávě - jelikož nevlastním "ponorák",tak musím šťávy cedit,ale já rovnou přes ten cedník přepasíruju i tu zeleninu,takže také zahušťuji jen minimálně.
26. 3. 2010 13:36
I mně moc chutnalo , jen mi přišlo líto cedit přes cedník takovou dobrou šťávu, tak jsem ji radši rozmixovala a pak nebylo třeba ani zahušťovat.
Jen podotýkám, že kdo nemá rád dušenou mrkev, tak ať toto jídlo radši ani nezkouší. To ovšem není můj případ, takže hodnotím bodíkem.
Jen podotýkám, že kdo nemá rád dušenou mrkev, tak ať toto jídlo radši ani nezkouší. To ovšem není můj případ, takže hodnotím bodíkem.
8. 11. 2009 23:29
Miruš, to je moc hezké. Pečené maso vcelku je super. Posílám ti první bodík do druhé desítky.
8. 11. 2009 01:16
Děkuju.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 3 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 4 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 5 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 7 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 17 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Vepřové karé na špeku a okurkách z pomalého hrnce
Alzbetina Prk. uvařila před 21 minutami
Květákové karbanátky
robertbendik78 uvařila před 22 minutami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Andyscha uvařila před 24 minutami
Ďábelské tousty - starý recept
Artaban uvařila před 35 minutami
Jemné domácí houskové knedlíky
Indianapi uvařila před 1 hodinou
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Vepřová bratislavská plec
Cikitaka uvařila před 3 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
adamustonik uvařila před 4 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Kveta58 uvařil před 4 hodinami
Čajové věnečky
AryKlofan188 uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Těchto pět znamení nepouštějte ke grilu: Berani umí jen poučovat, Lvi se nesoustředí a snadno spálí všechno maso
Retro zákusek: Na likérových špičkách si pochutnáváme již přes šedesát let. S trochou šikovnosti je zvládnete i doma
Další recepty
Tématické fráze: kýta na mrkvi vepřová pečeně protýkaná kýta s mrkví vepřová kýta recepty pro začátečníky protýkání masa vepřová kýta recepty protýkaná vepřová pečeně vepřové s dušenou mrkví vepřové maso s dušenou mrkví vepřová kýta pečená v celku vepřová kýta použití vepřová kýta na paprice vepřové maso protýkané protýkaná hovězí pečeně vepřová pečeně z kýty pecena kyta s mrkvi protýkaná pečeně vepřová kýta mrkev kýta v mrkvi veprova kyta
Suroviny: kýta vepřová, mrkev, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, cibule, mouka hladká, vývar
Vepřová kýta protýkaná mrkví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Qz0
28 názorů