Bílkové
Cukroví, lehké jako obláček, které se bude na jazyku doslova rozplývat a můžete jej vytvořit ze zbylých bílků. Z bílkového sněhu můžete tvořit různé tvary a nebo laskonky, které pak slepíte kávovým krémem.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 158 kJ / 1 472 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,50 g |
Tuky | 0,17 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 330 mg |
Sůl | 0,66 g |
Sacharidy | 351,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Bílky se v páře nešlehají a tím také tvary zůstávají krásně bílé.
Z této hmoty můžeme také tvořit laskonky, které slepujeme kávovým krémem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 12. 2009 11:47
skvělý recept,už jsou v toubě a suší se ,mám pět plechů a každý znich má jinou barvu zkusila jsem přidat různé barvičky a vypadá to skvěle
3. 12. 2009 20:11
Miruš, fotka jako malovaná!!
3. 12. 2009 19:56
Hojky, jsem ráda, že se to tak daří. Mirco75 díky za přiložené foto. Já svoje výtvory fotila dříve, ale to jsme neměli ještě digitál a převážně to byly dorty. Tvary se ti krásně povedly. Máš je supr. I mě občas pusinky popraskají. Ale je to asi taky bílky.Co se týče teploty trouby, je pravda, že každá peče jinak. Já to dát na 100° tak je mám během chvilky spálené. Já jdu dneska péct perníčky. Takže se loučím.
3. 12. 2009 11:30
Iljušodíky.A věř,že to nebude zapotřebí.Opravdu to drží a jsou dobré.Jen jsem ještě chtěla napsat,že první(pusinky) jsem pekla/sušila dle receptu(na 50°C),ale byly pořád vlhké a potom mi trošku popraskaly-ale chutnají i tak a druhou várku(kokosovou) jsem dělala na 100°C,10min při zavřených dvířkách a pak jsem dosušovala při pootevřených.A omlouvám se za žlutější barvu fotek,ale u nás je poměrně tma a tak jsem je fotila při osvětlení.Jinak jsou docela hezky bílé.
3. 12. 2009 11:17
Mirko - to je krása, já to snad zkusím upéci, přinejhorším z toho udělám http://www.toprecepty.cz/recept/8696-pusinkove-jah...
3. 12. 2009 11:17
Handule-Hanko-dovolím si přidat fotečky k tomuto receptu.Bíková hmota se šlehala skvěle(neřídla) a pěkně držela tvar.Z poloviny hmoty jsem dělala klasické pusinky a do druhé jsem přidala kokos a strouhanku a dělala jsem bílkové kokosky.Dělám podobným způsobem každoročně staročeské kokosky,ale chtěla jsem zkusit i něco jiného a udělala jsem dobře.Všem z rodiny tvé bílkové moc chutná a tak doufám,že se jich pár dočká vánoc.Boďka č.5 už letí.
21. 11. 2009 20:52
Pochopitelně oříšky, nebo kokos. Jen se musí počítat s tím, že se může ucpávat hubička. Já kokos, nebo oříšky dávám jen když vím, že je budu slepovat - laskonky. Ty dávám na plech lžičkou.
21. 11. 2009 18:56
Je možné přidat třošku ořechů?
21. 11. 2009 13:33
Hani, ok, díky, no, prubnu a uvidím, dám vědět!
21. 11. 2009 10:10
Iljuša, potešilo ma, že niečo nevieš, z tvojich výrobkov ma tu už chytajú mindráky...mne aspoň toto ide - fakt iba sušiť v trúbe, inak sa "pripečú" a nie sú biele. Do dvierok strčím varechu a potom dosuším blízko radiátorov od večera do rána. Pridávam aj zemiakový škrob - robím také malé pevné špičky, priemer cca 1,5-2 cm.
21. 11. 2009 09:19
Bilkove (snehove) pecivo mam moc rada. Jednou jsem ho zkusila, kdyz mi zbyly bilky a povedlo se. Od te doby ho delam podazde, dkyz mam alespon 2 bilky (tu davku mam uz vyzkousenou na 1 muj plech). Je to cukrovi, co vyzaduje trpelivost v cekani - nesmi se uspechat3.
21. 11. 2009 08:44
Jediné, co neumím péci, je tento druh - cokoliv se má "sušit", nevím, proč - se toho nějako bojím. Jen prostě najít odvahu a jít do toho Zatím mé pokusy vypadaly strašně
JaniR - nejsi v tom sama
JaniR - nejsi v tom sama
21. 11. 2009 00:12
Vstřikování nic není. Já na to používám buď klasický plátěný sáček, nebo mám takový universální lis na těsto a u něj je hubička na zdobení.Jde to tím pěkně. Pokud děláš dorty,jistě máš zdobítka na krém, nebo šlehačku. Půjde Ti to s tím pěkně. Nemusíš mít z toho strach. Přeji hodně zdaru
Jano, na Tvé přání jsem to trochu upravila. Stačí to takhle? Když tak dej vědět upravím líp. Pá
Jano, na Tvé přání jsem to trochu upravila. Stačí to takhle? Když tak dej vědět upravím líp. Pá
20. 11. 2009 23:26
Hani, strašně ráda bych to zkusila, ale bojím se, že na tohle jsem fakt tele. Někdo říká, že je třeba bílky šlehat nad párou, tady o tom zmínka není, taky bych uvítala, na kolik má být ta trouba vyhřátá a na kolik ji stlumit. Je to beze sporu super recept, ale nemohla bys pro blby, jako jsem já ty informace připsat? Já bych to strašně ráda vyzkoušela.
20. 11. 2009 23:14
Ukládám si to a určitě vyzkouším,ale nevím jak dopadnu,protože neumím dělat to vstřikováni...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 6 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 7 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 7 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 7 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 7 minutami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 51 minutami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 2 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 2 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 2 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 4 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bílkové pusinky recepty z bílku recept na bilkove pusinky bílkové pečivo vánoční pečivo z bílků recept z bílků cukroví z bílků bilkove cukrovi vánoční cukroví z bílku sníh z bílku pusinky bilkove co z bílků bílkové recepty bílkový sníh na perníčky bilkove pusinky recept recepty na bílkové pusinky recepty co s bílky recept na pusinky z bílků sníh z bílků na perníčky sníh z bílků recept
Suroviny: bílek, cukr krupice, cukr moučkový, cukr vanilkový
Bílkové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mOMn
45 názorů