Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílkové

Cukroví, lehké jako obláček, které se bude na jazyku doslova rozplývat a můžete jej vytvořit ze zbylých bílků. Z bílkového sněhu můžete tvořit různé tvary a nebo laskonky, které pak slepíte kávovým krémem.

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 190 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 180 min

190 min (10 min příprava + 180 min tepelná úprava)

20. 11. 2009 22:26

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 158 kJ / 1 472 kcal
Bílkoviny16,50 g
Tuky0,17 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 330 mg
Sůl0,66 g
Sacharidy351,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Bílky se v páře nešlehají a tím také tvary zůstávají krásně bílé.

Z této hmoty můžeme také tvořit laskonky, které slepujeme kávovým krémem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Klarinka11

11. 12. 2009 11:47

skvělý recept,už jsou v toubě a suší se ,mám pět plechů a každý znich má jinou barvu zkusila jsem přidat různé barvičky a vypadá to skvěle:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 12. 2009 20:11

Miruš, fotka jako malovaná!!:-*:yes:

Handula

3. 12. 2009 19:56

Hojky, jsem ráda, že se to tak daří. Mirco75 díky za přiložené foto. Já svoje výtvory fotila dříve, ale to jsme neměli ještě digitál a převážně to byly dorty. Tvary se ti krásně povedly. Máš je supr. I mě občas pusinky popraskají. Ale je to asi taky bílky.Co se týče teploty trouby, je pravda, že každá peče jinak. Já to dát na 100° tak je mám během chvilky spálené. Já jdu dneska péct perníčky. Takže se loučím. :-p

mirca75 mirca75

3. 12. 2009 11:30

Iljušo:-)díky.A věř,že to nebude zapotřebí;-).Opravdu to drží a jsou dobré:-p.Jen jsem ještě chtěla napsat,že první(pusinky) jsem pekla/sušila dle receptu(na 50°C),ale byly pořád vlhké a potom mi trošku popraskaly-ale chutnají i tak:-D a druhou várku(kokosovou) jsem dělala na 100°C,10min při zavřených dvířkách a pak jsem dosušovala při pootevřených;-).A omlouvám se za žlutější barvu fotek,ale u nás je poměrně tma a tak jsem je fotila při osvětlení:-(.Jinak jsou docela hezky bílé;-).

Iljusa Iljusa

3. 12. 2009 11:17

Mirko - to je krása, já to snad zkusím upéci, přinejhorším z toho udělám http://www.toprecepty.cz/recept/8696-pusinkove-jah... :-D

mirca75 mirca75

3. 12. 2009 11:17

Handule-Hanko-:-)dovolím si přidat fotečky k tomuto receptu;-).Bíková hmota se šlehala skvěle(neřídla) a pěkně držela tvar:-).Z poloviny hmoty jsem dělala klasické pusinky a do druhé jsem přidala kokos a strouhanku a dělala jsem bílkové kokosky:-p.Dělám podobným způsobem každoročně staročeské kokosky,ale chtěla jsem zkusit i něco jiného a udělala jsem dobře.Všem z rodiny tvé bílkové moc chutná a tak doufám,že se jich pár dočká vánoc:-D.Boďka č.5 už letí;-).

Handula

21. 11. 2009 20:52

Pochopitelně oříšky, nebo kokos. Jen se musí počítat s tím, že se může ucpávat hubička. Já kokos, nebo oříšky dávám jen když vím, že je budu slepovat - laskonky. Ty dávám na plech lžičkou. :-p

Levik Levik

21. 11. 2009 18:56

Je možné přidat třošku ořechů?:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 11. 2009 13:33

Hani, ok, díky, no, prubnu a uvidím, dám vědět!;-)

magdalenka magdalenka

21. 11. 2009 10:10

Iljuša, potešilo ma, že niečo nevieš, z tvojich výrobkov ma tu už chytajú mindráky...mne aspoň toto ide - fakt iba sušiť v trúbe, inak sa "pripečú" a nie sú biele. Do dvierok strčím varechu a potom dosuším blízko radiátorov od večera do rána. Pridávam aj zemiakový škrob - robím také malé pevné špičky, priemer cca 1,5-2 cm.

bara.it bara.it

21. 11. 2009 09:19

Bilkove (snehove) pecivo mam moc rada.:-K Jednou jsem ho zkusila, kdyz mi zbyly bilky a povedlo se. Od te doby ho delam podazde, dkyz mam alespon 2 bilky (tu davku mam uz vyzkousenou na 1 muj plech):-p. Je to cukrovi, co vyzaduje trpelivost v cekani - nesmi se uspechat:-)):yes:3:yes:.

Iljusa Iljusa

21. 11. 2009 08:44

Jediné, co neumím péci, je tento druh - cokoliv se má "sušit", nevím, proč - se toho nějako bojím. Jen prostě najít odvahu a jít do toho :-S Zatím mé pokusy vypadaly strašně :-(
JaniR - nejsi v tom sama :-))

Handula

21. 11. 2009 00:12

Vstřikování nic není. Já na to používám buď klasický plátěný sáček, nebo mám takový universální lis na těsto a u něj je hubička na zdobení.Jde to tím pěkně. Pokud děláš dorty,jistě máš zdobítka na krém, nebo šlehačku. Půjde Ti to s tím pěkně. Nemusíš mít z toho strach. Přeji hodně zdaru
Jano, na Tvé přání jsem to trochu upravila. Stačí to takhle? Když tak dej vědět upravím líp. Pá

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 11. 2009 23:26

Hani, strašně ráda bych to zkusila, ale bojím se, že na tohle jsem fakt tele. Někdo říká, že je třeba bílky šlehat nad párou, tady o tom zmínka není, taky bych uvítala, na kolik má být ta trouba vyhřátá a na kolik ji stlumit. Je to beze sporu super recept, ale nemohla bys pro blby, jako jsem já ty informace připsat? Já bych to strašně ráda vyzkoušela.;-)

Jikotka Jikotka

20. 11. 2009 23:14

Ukládám si to a určitě vyzkouším,ale nevím jak dopadnu,protože neumím dělat to vstřikováni...:-(:-O:-D:-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: bílkové pusinky recepty z bílku recept na bilkove pusinky bílkové pečivo vánoční pečivo z bílků recept z bílků cukroví z bílků bilkove cukrovi vánoční cukroví z bílku sníh z bílku pusinky bilkove co z bílků bílkové recepty bílkový sníh na perníčky bilkove pusinky recept recepty na bílkové pusinky recepty co s bílky recept na pusinky z bílků sníh z bílků na perníčky sníh z bílků recept

Suroviny: bílek, cukr krupice, cukr moučkový, cukr vanilkový

TopRecepty.cz

Bílkové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mOMn