Rybí karbenátky v nálevu

kudlova3 Kuchařka: kudlova3

Ryby 10 názorů

Suroviny

Rybí karbanátky v kyselém nálevu
suroviny na 1 kg rybího masa:
2 lžičky soli
1 lžička pepře
2 cibule
3 stroužky česneku
2 vejce
1 lžička majoránky
špetka kari koření
kmín
na obalování:
100 g strouhanky
2 vejce
100 g hladké mouky
150 g strouhanky (není podmínka obalovat je to zbytečné)
na 1 kg karbanátků:
1 l vody
0,2 l 8% octa
1 lžíce soli
4 cibule
malá sklenice sterilované papriky
5 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře
2 bobkové listy
1 hřebíček
1 mrkev
1 petržel
1/2 celeru
Na 3 velké sklenice jsem použila asi 4 Kg rybí drtě.
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rybí karbanátky upečené do zlatova necháme vychladnout.

  2. Připravíme si nálev a vaříme 5 minut. Nálev necháme vychladnout.

  3. Karbanátky skládáme do vhodné nádoby nebo sklenic. Střídáme vrstvu karbanátků s vrstvou zeleniny.

  4. Poté zalijeme nálevem a zavážeme (můžeme použít pergamenový papír nebo polyethylen).

  5. Uložíme do chladničky a za 3 - 5 dnů se karbanátky proleží. Jsou velice pikantní.

Poznámka

Já dělám několik roku karbenátky a po svém.Do hmoty dam klidně i namočený rohlík a strouhanku aby se dobře dělali kuličky:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rybí karbenátky v nálevu

  • ormi ormi(neregistrovaný)

    Díky za info

    Odpovědět

  • kudlova3 kudlova3(autorka receptu)

    ormi:
    Zdravím, pokud jste z Karviné, tak Ka-6 u úřadu práce vedle autobusového nádraží je obchůdek, myslím řezník, tak tam, ale dlouho jsem je nebrala, tak nevím jestli to ještě platí.

    Odpovědět

  • ormi ormi(neregistrovaný)

    Dobrý den,
    Chtěl jsem se zeptat, kde kupujete rybí drť.
    S pozdravem Orság

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

  • pipre pipre

    Také mi to připomíná skoro pečenáče:-) jen jsou v kuličkách. Ty mám ráda. Recept si ukládám a dávám bodík:yes:4.

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Takové pečenáče v kuličkách, že ? Mňam :-p:-p :yes::yes: ;-)

    Odpovědět

  • janaka janaka

    :yes::-p tohle miluju, já nakládám kousky rybího filé, protože jsem líná dělat ty kuličky, ale musí to být bomba mňam:-D:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Ukládám :-p:-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jojo, to je ono, na Silvestra by se šikly!!:-p::yes: Prosím tě, ten údaj o množství ryb napiš do surovin! A taky, co příjde do těch ryb na karbanátky, každý to neví a ty určitě ano;-)

    Odpovědět

  • kudlova3 kudlova3(autorka receptu)

    Na 3 velké sklenice jsem použila asi 4.Kg rybí drtí :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: rybí karbanátky v nálevu recept na rybi karbanátky v nalevu nálev na rybí karbanátky rybí karbanátky sladkokyselém nálevu rybi karbanatky v kyselem nalevu rybí karbanátky recept v nálevu lak na pečenáče karbenatky karbanátky v nálevu rybí karbanátky nálev rybí karbanátky v nalevu recept nalev na karbanátky rybí pečenače kysele karbanatky karbenatky recepty rybý karbanátky v nálevu rybý karbanátky rybikarbenatky rybí karbanátky karbanátky v kyselém nálevu

Zapomněl/a jsem heslo