Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké těsto 3 2 1

Věřím, že každý si pod pojmem "linecké" představí křehké vynikající těsto vonící máslem. A přesně o tom tento recept je. Udělán tak, aby se těsto "bez práce" připravovalo v domácí pekárně. Využít pak můžete na klasické linecké cukroví, či linecké řezy a koláče.

Hodnocení receptu je 5,0 (68×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

6. 12. 2009 17:26

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie25 344 kJ / 6 058 kcal
Bílkoviny77,32 g
Tuky349,49 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 1,34 g
Sodík 33 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy641,72 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vím, že je tady několik receptů na linecké těsto, ale tento sem přidávám pro jeho způsob výroby.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Míša

12. 12. 2012 14:57

zadělano a jdu na to...testičko ale bajecne, vlačne, tak vypada, ze se bude dobre válet:yes:

clupmi clupmi

11. 12. 2012 04:34

Také se přidávám k pochvalníkům. Právě se připravuji na dnešní přednášku studentů - pekařů a potřeboval jsem si jen ověřit starou pravdu, že linecké těsto lze s úspěchem připravit jen z těchto tří surovin právě v tomto poměru.Uděluji proto právem 45. bodík :yes:
p.s.. Na linecké se právě musí co nejméně teplýma rukama, aby se nespařilo. Při ruční přípravě na vále proto napřed zpracovat nožem (odtud tzv. chladné zbraně). :-)http://clupmi.blog.cz

cathleen cathleen

10. 12. 2012 10:34

Alžbětina Prknářová, senky: holky, udělaly jste mi radost svým vyzkoušením, opravdu :-8
Moje ruce tohle těsto uhníst nezvládnou, takže i tady je pro mě pekárna fantastickým pomocníkem - nemusím otravovat nikoho jiného ;-)

senky senky

9. 12. 2012 17:19

Cathleen, díky :yes::yes::yes:
V pátek jsem zadělala;-) tedy ne já, pekárna:-8 a včera pekla a zdá se mi, že tak pěkné linecké jako letos, se mi ještě nepodařilo:-*

Alžbětina Prknářová

8. 12. 2012 23:22

Teda nikdy nepřestanu velebit tuhle fantastickou vychytávku. Nemám ráda zadělávání křehkého těsta na vále, to plácání másla holýma rukama je pro mě :-S, ale teď už třetí rok jedině v pekárně a všechny druhy křehkého těsta. Za 10 minut je všecko hotovo a to včetně umytí nádobí. :-)) Prostě paráda, dík za nápad!:yes::yes:

rebeka rebeka

26. 10. 2012 19:46

Klára: nechápu otázku.. máš to v závorce hned v druhé větě.. (Ve své pekárně ho dělám ze 600 g hladké mouky, 400 g másla, 200 g cukru a jednoho žloutku) ;-) stačí to tak:-?

Klára

26. 10. 2012 19:42

Ahoj tvé těsto je určitě jako výsledek určitě působivé:yes:.
Chtěla bych se ale zeptat co to vlastně znamená to slovo díly mohl/a bys to napsat do komentářů.¨
Byla bych velice ráda kdyby mi to třeba zdělil někdo který tady také píše kometáře.
Děkuji mnohokrát

cathleen cathleen

15. 1. 2012 16:56

marketule::-):yes::yes:

marketule

15. 1. 2012 13:49

cathleen: máslo jsem měla, ale poprvé jsem ho asi měla ještě dost nezměklé, tak jsem ho tentokrát nechala před umícháním v pekárně povolit ještě víc a už vše v pohodě. kolečka měla opět úspěch :-)

Danca Danca

16. 12. 2011 18:18

Už vloni jsem dělala podle tohoto způsobu a naprostá spokojenost!!! :-K Linecké už jinak nedělám. Letos jsem tak připravila i těsto na perníčky a také super. Žádné nádobí, ruce čisté... a těstíčko "jako víno" :-):yes:

xanny

14. 12. 2011 11:52

Díky moc za nápad :-K, už se mi chladí těsto na linecké i na vanilkové rohlíčky;-). Nejdřív to opravdu vypadá, že se to snad nespojí, ale po pár minutách je těsto super.:yes:

cathleen cathleen

5. 12. 2011 12:05

marketule: ahojky :-) A dělalas to z pravého másla? Není tuk jako tuk a toto těsto máme vyzkoušeno z másla. Když mi pekárna těsto hněte, je to zpočátku také jakoby drobenka, ale pak se vše hezky spojí. Není možné, žes měla těsto před válením hodně vychlazené? Pak jde též špatně vyvalovat;-)

marketule

2. 12. 2011 13:55

já zkoušela minulý víkend péct z 300g mouky a 2 žloutků, ale těsto bylo drobivý, ale přitom hrozně mastný a nešlo vyválet. ale nakonec se zadařilo, přidala jsem trochu mouky a znova pustila v pekárně na hnětení a pak už to celkem šlo. ale chuťově výborný - ještě jsem se inspirovala v jiném receptíku a přidala jsem trochu citronové kůry. a kolečka už jsme zbaštili tak mě o víkendu čeká druhý pokus :-p který možná vydrží do vánoc :-?

jana644

27. 10. 2011 20:39

dneska jsem vyzkoušela a je to vážně super:yes: v pekárně jsem těsto dělala asi 20 minut jak se vše spojí to každá pozná a potom hned vypnu dělala jsem na program DORT je zbytečné dělat déle.Zítra budu péci pro naše fotbalisty lonecká kolečka a už ted se těším na vánoce vyzkouším i perníčky:-):-):-)díky za dobrý recept

ja-ma

2. 12. 2010 09:16

Opravru super, nerada zadělávám těsto ručně, tak jsem vyzkoušela a doporučila všem co mají pekárnu(i těsto na perníčky dopadlo na jedničku) :yes:

1 2 3 4 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: linecke testo recepty linecké těsto linecké těsto recept domácí linecké těsto pravé linecké těsto linecke testo 3 2 1 linecké linecké 3 2 1 linecké těsto z domácí pekárny těsto na linecké cukroví linecké těsto v domácí pekárně linecké těsto z pekárny výroba lineckého těsta vánoční cukroví z domácí pekárny těsto na cukroví z domácí pekárny těsto na cukroví linecké těsto v pekárně linecké kolečka jak se to dělá recept na linecké těsto linecké těsto 1 2 3

Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, kůra citronová

TopRecepty.cz

Linecké těsto 3 2 1

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WLKE