Plněná barevná roláda z mletého masa

varilamyskakasicku Kuchařka:

Mleté maso 17 názorů

511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

1 kg vepřového bůčku (libovějšího)
250 ml mléka
Nyní v akci
100 g uzeného sýra (strouhaného)
3 nožičky ostravské klobásky (nebo uzenina zvaná "Cigáro")
Nyní v akci
2-3 lžíce dijónské hořčice
1 žlutá paprika (nebo červená nebo proužky sterilované kapie)
100-150 g zakysané smetany
sůl
pepř
petrželka (na ozdobu)
1 pórek (menší nebo jarní cibulka)
+ alobal
+ kaše
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso umeleme, osolíme, opepříme. Přilijeme mléko, přidáme strouhaný uzený sýr, promícháme a necháme přes noc proležet.

  2. Druhý den si připravíme vlhkou utěrku, nebo kus alobalu obdélníkového tvaru. Rovnoměrně na ni rozložíme plát z mletého masa, který potřeme ostřejší hořčicí a poklademe klobáskou, kterou předem omotáme proužky žluté nebo červené papriky, mezi kterou pak vložíme přepůlený menší pórek nebo cibulku.

  3. Roládku zavineme a dáme do pekáčku vymazaného tukem.

  4. Potřeme zamíchanou smetanou, podlijeme vodou a dáme péci do předem vyhřáté trouby.

  5. Povrch sekané při pečení stále potíráme zakysanou smetanou smetanou.

Poznámka

Podáváme s česnekovo-olivovou bramborovou kaši z brambor, mléka, olivového oleje a česneku.

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plněná barevná roláda z mletého masa

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Anna Kocikova: Aničko, rolovala jsem to s tím alobalem i pekla prvních 20 minut, pak jsem sundala alobal, také mi to pak jindy praská, nebo nejde,ale zkusila jsem toto.:-K:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moc príma roládka:-p+:yes:Mě by bodnul postup;-)Roládu z mletého masa neumím zabalit;-(:-8Vždycky to musím nacpat do formy na srnčí hřbet:-)

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Krásná roládka:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    spagetka: díky Špagi, tak je to přesně, jak píšeš, jsi hodná:-K;-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Danka: ano, potíráme smetanou, myslím tím, že jsi ji jakoby v misce zamíchám a pak potírám po dobu pečení;-):-K dělala jsem to poprvé, je to jiná chuť,než klasická roláda nebo sekaná;-):-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Danka:zakysanku rozmíchat musíš, má poměrně pevnou konzistenci, takže vidličkou nebo čímkoli vhodným, uvolnit strukturu a promíchat do krémovita.;-);-)

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • Danka Danka

    Roláda vypadá nádherně, už se těším jak ji vyrobím. Jen nechápu "Potřeme rozmíchanou smetanou" - myslíte tou zakysanou? S čím smíchanou? Ještě jsem nikdy sekanou smetanou nepotírala a moc ráda bych to zkusila :yes::yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    1974andrea: díky, už je tam ta druhá:-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    yanull: to je moc mile napsané a díky:-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Hezky barevná roládka;-):yes: Dala bych tu druhou fotku jako hlavní, je moc pěkná a ostřejší

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • yanull yanull

    Tentokráte nevařila myšička kašičku, ale upekla pěknou roládičku, trošku jsem si "uzobla", jen tak na vidličku a jde o dobrou chuťovčičku ;-):-p:-):-K +6:yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    :-8takovouhle roládou bych určitě nepohrdla máš to moc pěkný:yes::yes:+5

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Ivanko:-K, móc hezké a určitě i chutné:yes::yes:
    mleté maso můžeme, super povedené:-p:-p

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo